Prinţul Louis al Marii Britanii va fi botezat luni în cadrul unei ceremonii private

Prinţul Louis, al treilea copil al prinţului William şi al soţiei sale, Kate, a fost botezat ieri, în cadrul unei ceremonii private care a avut loc la palatul Saint James din Londra, informează AFP. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, a oficiat această slujbă religioasă, la care au asista membri ai familiei regale şi prieteni apropiaţi ai cuplului princiar. Prinţul Louis a fost botezat de Justin Welby, care a udat fruntea bebeluşului regal cu câteva picături de apă sfinţită adusă din râul Iordan. „Este un mare privilegiu, dar şi un eveniment care îţi testează nervii”, a declarat arhiepiscopul de Canterbury.

Capela palatului Saint James, construită în secolul al XVI-lea, a găzduit deja botezul prinţului George – fratele mai mare al prinţului Louis -, născut în 2013. Sora prinţului Louis, prinţesa Charlotte, a fost botezată în 2015 în biserica Saint Mary Magdalene din Sandringham, un oraş din estul Angliei.

Prinţul Louis s-a născut pe 24 aprilie 2018 la spitalul St. Mary din Londra. Naşterea lui a fost aşteptată cu mare interes timp de câteva zile de admiratorii familiei regale britanice, care s-au reunit în număr mare în faţa acestui spital londonez.

Prinţul Louis ocupă locul al cincilea în ordinea de succesiune la tronul britanic, după bunicul lui – prinţul Charles -, tatăl lui – prinţul William – şi cei doi fraţi mai mari ai lui – prinţul George şi prinţesa Charlotte.

De asemenea, el este cel de-al şaptelea strănepot al reginei Elisabeta a II-a.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI