Ion Lungu:

Introducerea sensurilor unice în Suceava, amânată până când oraşul va fi blocat complet

> Acum, populaţia nu este pregătită > Nici consilierii PNL nu doreau să voteze proiectul

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că sistemul de sensuri unice prevăzut în noul studiu de circulaţie al municipiului Suceava va fi implementat doar în situaţia în care oraşul se va bloca şi nu va exista altă soluţie.

„Am avut ultima discuţie cu consilierii locali la care au participat şi reprezentanţii firmei de la Piteşti care realizează acest studiu de circulaţie, au discutat cu domnii consilieri, au răspuns la întrebări”, a spus Lungu în conferinţa săptămânală de presă.

El a spus că vrea ca în Consiliul Local să fie aprobat acest studiu de circulaţie, dar ulterior să fie adoptat un alt proiect prin care se stabileşte că oportunitatea acestui studiu de circulaţie va fi decisă tot în Consiliul Local.

„De ce am mers pe această strategie? Vă spun că pe lângă toate studiile care s-au făcut, sondaje, am şi eu experienţă, şi din discuţii cu oamenii, lumea nu e astăzi pregătită pentru sensuri unice la bulevardul principal. În sondaj neoficial, jumătate din populaţie este de acord, jumătate, nu. Dacă discutăm cu cei din cartierele care nu sunt afectate, Burdujeni, Iţcani, şi le spui că merg mai repede în oraş cu transportul public, sunt de acord. Atunci când discuţi cu cetăţenii din cartierele afectate, cu siguranţă că au reţineri”, a declarat primarul.

El a recunoscut că şi consilierii locali PNL l-au anunţat că nu sunt de acord cu introducerea acestor sensuri unice acum pentru că le-au cerut locuitorii să nu voteze.

Primarul a mai declarat că acum, când se discută despre noul sistem de circulaţie, oamenii spun că nu e atât de aglomerat în oraş şi a spus şi el că se circulă mai bine ca în alţi ani, dar tot sunt ambuteiaje în trafic.

„Dacă ajungem la concluzia într-o zi că e blocat oraşul, altă soluţie nu este. Mai devreme sau mai târziu noi vom fi obligaţi să introducem aceste sensuri unice”. În această situaţie se va convoca de îndată o şedinţă a Consiliului Local şi se va aproba introducerea acestor sensuri unice. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI