În Consiliul Local Suceava

Supliment de 1,23 de milioane de lei pentru creşterile de salarii ale personalului medical de pe lângă unităţile şcolare

> „Suma va permite acordarea majorărilor salariale, conform legii, începând cu data de 1 martie 2018” se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre, semnat de primarul Ion Lungu

Consiliul Local Suceava revine asupra contractului pentru asigurarea fondurilor necesare acoperirii cheltuielilor de personal aferente medicilor, stomatologilor, asistenţilor medicali, precum şi a cheltuielilor cu medicamente şi materiale sanitare din cabinetele de medicină generală şi medicină dentară de pe lângă unităţile şcolare din municipiu. Contractul a fost aprobat în urmă cu o lună, în şedinţa anterioară, acesta neincluzând şi suma necesară pentru achitarea diferenţei rezultate din majorările salariilor personalului medical în baza noilor prevederi legale în domeniu. Iniţial, prin HCL nr. 117/2018, a fost prevăzută suma de 3,25 de milioane de lei, aceasta fiind considerată neacoperitoare. Astfel, se va proceda la o suplimentare de 1,23 de milioane de lei, diferenţă alocată din bugetul local, raportată la drepturile salariale stabilite în conformitate cu noile reglementări privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Suma va permite acordarea majorărilor salariale, conform legii, începând cu data de 1 martie 2018, aceasta urmând a fi recuperată din bugetul Ministerului Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Suceava, pentru a acoperi diferenţa suportată din bugetul local al municipiului Suceava, până la sfârşitul anului 2018, în funcţie de rectificările bugetare” se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre, proiect semnat de Ion Lungu, primarul Sucevei.

Începând cu 1 iulie 2009, la Primăria Municipiului Suceava a fost înfiinţat Compartimentul de medicină şcolară, structurat în Biroul de medicină şcolară generală şi Biroul de medicină şcolară dentară. Acestea funcţionează în subordinea Serviciului de Autoritate Tutelară din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială, cuprinzând 11 cabinete de medicină generală şi opt cabinete de medicină dentară. În cabinetele de pe lângă unităţile şcolare sunt 61 de posturi de cadre medicale de medicină şcolară şi medicină dentară, precum şi un post de mediator sanitar. Din bugetul local al municipiului Suceava este asigurată finanţarea cheltuielilor de funcţionare, cum ar fi cele cu unele materiale sanitare, medicamente, întreţinerea aparaturii medicale dentare şi cu incinerarea deşeurilor. Alte cheltuieli, respectiv cele cu salariile şi o parte din cheltuielile cu medicamentele şi materiale sanitare sunt în sarcina Ministerului Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică. Contractul amintit este încheiat între DSP Suceava şi Consiliul Local, în baza contractelor de muncă ale personalului medical; listei materialelor sanitare şi medicamentelor necesare; autorizaţiilor de funcţionare ale cabinetelor; asigurării civile în domeniu pentru personalul medical; centralizatorului cu cheltuielile de personal.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI