La Craiova

Sucevean condamnat la închisoare pentru „asociere la grup infracţional”

> Mugurel Stănescu a făcut parte dintr-o afacere complexă cu fier, care a prejudiciat statul cu peste 9 milioane lei

 Poliţiştii Secţiei 12 Poliţie Rurală Preuteşti au identificat, luni, un bărbat de 47 de ani, din comuna Dolheşti, pe numele căruia a fost emis mandat de executare a pedepsei închisorii din 10 aprilie 2017, de Curtea de Apel Craiova.

Mugurel Stănescu a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru comiterea infracţiunii „asociere la grup infracţional” cu scopul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

El a făcut parte dintr-un grup infracţional acuzat de procurorii DIICOT Craiova că a fost implicat într-un circuit comercial fictiv cu fier, în valoare de aproximativ 17 milioane de lei. Fierul a fost plimbat, în acte, printr-o încrengătură de firme, unele înfiinţate doar cu scopul de a acumula datorii, până a dispărut TVA în valoare de peste 9 milioane de lei, bani cu care statul român a fost păgubit.

Stănescu fost trimis în judecată în 2015, împreună cu alte 13 persoane şi patru societăţi comerciale, pentru evaziune fiscală, constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani.

El a fost unul dintre inculpaţii care a recunoscut faptele, astfel că pedeapsa dispusă de instanţă a fost substanţial redusă.

Mugurel Stănescu a fost reţinut luni şi escortat la Penitenciarul Botoşani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI