Vacanţă pentru unii, activitate susţinută pentru pompierii suceveni

  Ceea ce pentru mulţi dintre suceveni a reprezentat minivacanţa de 1 Decembrie, pentru angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava s-a dovedit a fi o perioadă de activitate susţinută. Prezenţi mereu la datorie, aceştia nu au avut, din păcate, nicio zi lipsită de activitate. Seria numeroaselor incidente la care au fost solicitaţi să intervină pentru salvarea de bunuri şi vieţi omeneşti s-a încheiat pe parcursul zilei de sâmbătă cu un apel primit la 112 care anunţa izbucnirea unui incendiu la o gospodărie particulară de pe raza localităţii Arghira, comuna Preuteşti. Imediat, către locul indicat au pornit militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, care au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor. Potrivit declaraţiilor obţinute de la plt. adj. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, „la sosirea echipajelor, ardea acoperişul unei case bătrâneşti, construcţie realizată din lemn şi acoperită cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la o altă casă din aceeaşi bătătură şi la o locuinţă de pe proprietatea învecinată”. Intervenţia promptă a salvatorilor a făcut ca focul să distrugă doar acoperişul casei pe o suprafaţă de 70 mp, aproximativ 10 mp de tavan şi 30 mp dintr-un perete portant, arzând şi bunurile casnice dintr-o încăpere, salvându-se cele două imobile învecinate. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite din coşul de fum deteriorat.

 Peste 80 de solicitări venite pe adresa pompierilor suceveni

 Pompierii militari au intervenit, pe perioada minivacanţei, la 82 de misiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă. Conform datelor furnizate de Biroul de presă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, vorbim despre 12 incendii, 50 de intervenţii SMURD, 6 accidente rutiere, 7 misiuni de monitorizare şi 7 alte misiuni specifice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI