Admitere la studii de masterat – USV

Bătaie între medii de 10 pe locurile bugetate

Rezultatele din prima sesiune de admitere la Universitatea Suceava au fost publicate deja la câteva facultăți, însă o situație clară referitoare la cine și pe ce loc a intrat se va întocmi abia după finalizarea înmatriculărilor, ele certificând de fapt calitatea de student.
 

Universitatea „Stefan cel Mare”

La studii de Licență, sunt candidați admiși cu medii mari și anul acesta, la specializări precum Drept, Silvicultură, Contabilitate și Informatică de gestiune, Finanțe Bănci, Pedagogia învățământului primar și preșcolar, Engleză etc. La Drept, specializare a Facultății de Științe Economice și Administrație Publică, cea mai mare medie de admitere pe locuri bugetate este 9,97, iar cea mai mică 9,36, ultima medie la studii de licență, cu taxă, fiind 8,22. La Silvicultură, pe locuri bugetate cea mai mare medie de admitere este 9,95, iar cea mai mică 7,80. La Litere, specializarea Engleză, pentru locuri bugetate cea mai mare medie este 9,86, iar la Română-franceză, candidații admiși au medii cuprinse între 9,74-8,46, ultima medie, la cu taxă, fiind 7,90. Trebuie să precizăm că aproape toți candidații au pus opțiuni la mai multe specializări din cadrul aceleiași facultăți sau chiar la toate, ca să fie siguri că intră undeva, de aceea rezultatele admiterii vor fi concludente după înmatriculări. La studii de masterat, concurența candidaților cu medii foarte mari va fi extrem de strânsă pentru ocuparea unui loc fără taxă, în acest sens demersurile conducerii USV de a obține locuri în plus fiind pe deplin justificate. La FSEAP, la masteratul “Audit și guvernanță corporativă” – 6 locuri bugetate – sunt 13 candidați înscriși cu media de admitere 10 pe linie, inclusiv la proba interviului, iar peste 50 au medii de admitere între 9 și 10. La Științele Educației, la masterul “Managementul instituțiilor educaționale” sunt 6 locuri fără taxă, pentru care prima medie de admitere este 10, iar ultima 9,68. Sunt doar două exemple care demonstrează nivelul ridicat al absolvenților de la licență care doresc să urmeze studiile de masterat. Înmatriculările continuă la USV până pe 30 iulie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI