Casierul care a jucat la păcănele banii de căldură ai sucevenilor, de neatins în recurs

Toate rămân la fel cum a dictat, în primă instanță, Judecătoria Suceava, în dosarul lui Alin Vasile Mandache, de 24 de ani, din Mitocu Dragomirnei, fost casier la „Termica”, acuzat de comiterea infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată, a hotărât, ieri, în recurs,Curtea de Apel Suceava, care a respins cererile procedurale de gen ale nemulțumiților pe partea civilă, SC Termica SA și Asociația de proprietari nr. 50.
 

În faza de fond se hotărâse pe această latură doar ca inculpatul să plătească Termicii 297.000 lei, reprezentând prejudiciul creat prin infracțiunile comise. Totodată, pretențiile civile ale asociațiilor 74, 17 și 34 erau respinse ca inadmisibile. În primă instanță, Asociația „Arcul” 69, T3, 89, „Măgura”, 52 și 50, recurenta de ieri, nu se constituiseră părți civile. Mandache primea pe partea penală a procesului trei ani de închisoare cu suspendare. Hotărârea de ieri a Curții de Apel este definitivă. O faptă în formă continuată Potrivit rechizitoriului, s-a reținut în sarcina inculpatului că, în calitate de casier la Termica, în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada 24.03.-22.09.2011, și-a însușit din gestiune suma de 223.000 lei și a falsificat trei monetare de încasare a unor sume de bani pe care apoi le-a depus la casieria unității angajatoare. Tânărul lua, la diferite intervale de timp, diferite sume de bani, încasate de la asociațiile de proprietari menționate din Suceava, pe care le folosea la sălile de jocuri de noroc de pe raza municipiului reședință de județ. Astfel, în perioada 24.03.2011-22.09.2011, a încasat suma de 299.000 lei, eliberând monetare înseriate, fără însă a depune la societatea sa exemplarele nr. 2 și 3 ale respectivelor tipizate, în scopul declarat de a nu fi descoperit. Din suma sustrasă, suspectul a depus în conturile bancare ale societății suma de 76.000 lei, restul sumei, de 223.000 lei, folosind-o în interes personal. În probarea intenției directe și a caracterului premeditat și organizat în care a acționat, s-a reținut că acesta a falsificat trei înscrisuri tipizate numite „monetar”, prin care se crea aparența că a încasat suma totală de 76.000 lei, pentru ca acesta să poată justifica depunerea sumei precizate.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI