În centrul Sucevei

Parcarea subterană afectează o zonă cu rezonanțe istorice

Terenul pe care se ridică noul obiectiv nu este descărcat arheologic, Direcția de Cultură trebuind să-și deschidă un punct de lucru în centrul Sucevei > „Când vom începe săpăturile, o să fie o mare problemă cu ce vom găsi la fața locului”, declară responsabilul firmei constructoare, Doru Gheață Zona pe care se ridică viitoarea parcare subterană din centrul municipiului Suceava reclamă proceduri de descărcare arheologică. Declarația a fost făcută ieri de reprezentantul constructorului, Doru Gheață, acesta evidențiind, cu prilejul inaugurării lucrărilor, că, dată fiind rezonanța istorică a perimetrului, o dată cu înaintarea săpăturilor vor apărea multe probleme. Dl Gheață a precizat că, în acest sens, pentru început, va informa Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național.
 

„Ne așteaptă, probabil, și o descărcare arheologică, pentru că zona este încărcată de istorie, iar când vom începe săpăturile, o să fie o mare problemă cu ce vom găsi la fața locului. Prima mișcare este aceea de a informa Direcția pentru Cultură că mai au încă un punct de lucru, dacă până cum nu aveau destule în județ”, a pus în vedere responsabilul firmei constructoare. Inginerul Doru Gheață a declarat că intervențiile se vor derula cu mare atenție, în conformitate cu cerințele proiectului, cât și cu dezideratul de asigurare a siguranței zonei adiacente șantierului. Pe de altă parte, dl Gheață a precizat că, pe deasupra, mai sunt încă necesare o serie întreagă de studii și expertize. „Proiectul, așa cum este întocmit, presupune încă o serie de studii intermediare, care vor fi făcute pe parcurs. Aceasta, având în vedere că, de-a lungul timpului, în zonă s-au făcut mai multe intervenții de asanare a anumitor porțiuni de terenuri îmbibate cu apă. Probabil că, de-a lungul expertizei, vom avea nevoie și de alte expertize, inclusiv cele ale forajelor executate în anii ’90, de tip flowtex, și care trebuie menajate, păstrate și menținute în funcțiune”, a reliefat Doru Gheață. Execuția la parcarea din centrul Sucevei a fost inaugurată, ieri, de primarul Ion Lungu și președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Licitația pentru atribuirea etapei de consolidare prealabilă a terenului a fost adju-decată de General Construct Suceava, în asociere cu firmele bucureștene Top Dril și Octogon. Cele două sectoare pentru parcări subterane vor avea 108 locuri și, respectiv, 55 de locuri, execuția, inclusiv cea de la străzi și traseele pietonale, urmând a dura 33 luni. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional, valoarea totală a acestuia fiind de 37,8 milioane lei, din care 29,8 milioane lei reprezintă asistența financiară nerambursabilă

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI