Un „tren regal” al scriitorilor contemporani va opri la Suceava

Întâlnirea (având ca scop lecturi publice și donații de cărți) cu scriitori precum, Augustin Buzura, Ana Blandiana, Constantin Abăluță sau Traian T. Coșovei și Horia Gârbea este programată pentru 11 mai > Cu același tren va reveni „acasă” și poeta Cornelia Maria Savu
 

Un „tren regal”, construit după același model ca și Orient Express, va porni pe 10 mai din București, cu destinația Sibiu. Proiectul, intitulat „Scriitori pe Calea Regală”, se va desfășura în perioada 9-15 mai și are ca scop promovarea lecturii și a scriitorilor români contemporani. Unele dintre cele mai importante voci ale poeziei și prozei din România vor tra-versa țara, străbătând orașele București, Iași, Suceava, Alba Iulia și Sibiu. Afișele informează că tre-nul va pleca din București sâmbătă, 10 mai, ora 9, și va ajunge în aceeași zi în Gara Nicolina, ora 18,24. Apoi, pe 11 mai 2008, va ajunge în Suceava la 12,27, urmând ca la 16,05, pe 12 mai, să se oprească în gara din Alba Iulia. Destinația finală, Sibiul, va fi atinsă marți, 13 mai 2008, când „trenul regal” este programat să ajungă la ora 11,52. Programul evenimentului presupune lecturi publice ale scriitorilor, care se vor desfă-șura în stațiile de cale ferată. Vor fi donate cărți ale celor prezenți în trenul regal și o sută de antologii „Scriitori pe Calea Regală”. Participanții la proiect au obținut din 1990 și până în 2006 Premiul „Opera Omnia”, Premiul Național de Literatură și premiile USR și A.S.B pentru poezie și proză. Conform Radio România Actualități, cu trenul regal vor călători scriitori precum: Augustin Buzura, Horia Gârbea, Gabriel Chifu, Constantin Abăluță, Ioan Groșan, Ana Blandiana, Traian T. Coșovei, Robert Șerban, Denisa Comănescu, Cornelia Maria Savu, Cassian Maria Spiridon, dar și ministrul Varujan Vosganian, vicepreședinte al USR.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI