La plata datoriilor

Sucevenii și-au depășit recordul din 2007

Sucevenii de rând se înghesuie mai abitir decât anul trecut să-și plătească impozitele și taxele locale. Acesta dacă ar fi să luăm în considerare declarația edilului-șef Ion Lungu, care a precizat că, în primele 3 zile din noul an fiscal, cetățenii au achitat 290 de mii de lei, cu 30 de mii de lei mai mult decât în perioada similară a anului trecut.
 

În condițiile în care dările sunt la nivelul lui 2007, în total, incluzând și persoanele juridice, sporul înregistrat este de 11 la sută. De remarcat este că agenții economici sunt, ca de obicei, codași, aceștia plătind doar 90 de mii de lei, comparativ cu 78,9 mii lei cu un an în urmă. Reamintim că, pentru achitarea cu anticipație, până la finele lui martie, a impozitului pe clădiri sau al celui pe teren, datorate pe întregul an, se acordă o bonificație de 10 la sută. În cazul taxei de salubritate, introdusă acum un an, cetățenii care își vor onora în totalitate obligația până la data de 15 martie 2008 se vor bucura, la fel, de un bonus de 10 la sută. Această din urmă taxă a fost stabilită la nivelul de 2,5 lei vechi de persoană/lună, iar în cazul agenților economici, la 5 lei vechi/salariat/lună.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI