Neagrate de „riverani“

Terasele cu bere de pe esplanada Casei Culturii – deocamdată nu

Aleșii locali s-au exprimat pentru amânarea proiectului de hotărâre privind închirierea a două suprafețe de teren și amenajarea de terase sezoniere de alimentație publică pe esplanada Casei Culturii. Cele două amenajări urmau să ocupe 120 de metri pătrați fiecare și să se deschidă cel târziu la 1 mai. Deși consilierii nu au avut nici o motivare clară pentru amânare, reluarea peste o lună a discuțiilor din plen, parcurgerea procedurilor de licitație și executarea lucrărilor vor face ca terasele să fie deschise în plin sezon, activitatea lor devenind nerentabilă. Mai ales că prețul de pornire la licitație este de 170.000 de lei vechi pe metru pătrat și lună, fiecare dintre firmele câștigătoare trebuind să achite la Primărie cel puțin 20 de milioane de lei vechi lunar.
 

Primarul Ion Lungu a declarat că tinerii din municipiu au făcut presiuni în vederea deschiderii teraselor, acestea fiind dotate cu apă, toalete și îndeplinind toate condițiile prevăzute de lege. Edilul-șef este susținut și de viceprimarul Angela Zarojanu, care a menționat că, în nenumărate rânduri, a avut discuții cu tineri care solicitau identificarea de modalități de petrecere a timpului liber. Șeful Comisiei de tineret și sport, Vasile Bilius, a făcut apel la colegii săi să opteze în favoarea aprobării teraselor, „necesitatea acestora netrebuind a fi pusă la îndoială”. Oportunitate de care s-a îndoit alesul Corneliu Cașu (PSD). „Vreau să spun că și anul trecut, dar și acum, asupra noastră s-au înregistrat foarte multe presiuni ca să nu aprobăm acest proiect de hotărâre. De altfel, cu un an în urmă, și dl prefect Orest Onofrei a intervenit la dl primar să nu mai permită funcționarea acestor terase”, a subliniat dl Cașu. În același context, locuitorii „riverani” esplanadei Casei Culturii se manifestă împotrivă, dând vina pe mizeria și zgomotul făcute, precum și pe programul prelungit peste noapte, până înspre primele ore ale dimineții.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI