Tinerețe… haine grele

Anumiți „domni” ai urbei noastre confundă tinerețea cu prostia. S-or fi intersectat ele pe undeva…, dar hai să fim serioși, nu toți tinerii din ziua de azi suferă de prostie a-cută, cum nu toate domnișoarele care poartă bluza deasupra buricului vor să devină secretare sau vor să-și facă lobby în viață… cu dosul. A fi tânăr și lipsit de experiență nu înseamnă a fi incapabil să înveți. Nimeni nu s-a născut atotștiutor. L-am auzit pe șeful unei instituții spunând că țara nu mai are viitor, motivând apoi că tinerii își petrec timpul prin cluburi și baruri…, că poartă fundul pantalonilor la genunchi, că au uitat să mai pună mâna pe carte și că așteaptă totul să le cadă la picioare. Oare în urmă cu 30 sau 50 de ani nu exista modă?… Oare țața Mărioara își cosea ia la fel ca vecina de peste gard?… Tinerele domnișoare care poartă tricoul deasupra buricului nu fac decât să respecte tendințele modei, de altfel stabilite de persoane cu mult trecute de prima tinerețe. Așa cum în urmă cu 20 de ani se purtau fustele mini, astfel acum băieții poartă pantaloni cu 3 mărimi mai mari.
 

Oana ȘLEMCO

”Domnii” care mai „degustă cu lingura mare” încă din comunism (unul ne preciza că ar fi luat cu sine, acum, „ce era bun” în comunism), ar trebui să conștientizeze că generațiile tinere au un alt stil de viață. Sunt copii care înainte să învețe a scrie și a citi mânuiesc calculatorul ca pe o jucărie, creată de unii ce au vârsta celor care acum strigă în gura mare că tinerii pun în pericol viitorul țării. Nu toți junii așteaptă totul la picioare, cum nu toți cei care au trecut prin ghearele comunismului pot fi acuzați că „suferă” de idei preconcepute. În urmă cu 20 de ani, după ce „legau căsătorie”, tinerii se alegeau cu un apartament din partea partidului. Acum, mulți însă nici nu mai au curajul să întemeieze o familie. După ce trec pe la starea civilă se îneacă în zeci de rate pentru a putea pune mâna pe o garsonieră de multe ori ușor comparabilă cu o cutie de chibrituri.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI