Avize date pe șpagă

Prefectul Orest Onofrei spune că a primit numeroase semnale că respectivele documente „se dau cu interes, condiționat și preferențial, în funcție de efectuarea sau nu a plății de rigoare” Prefectul Orest Onofrei i-a convocat la sfat pe reprezentanții tuturor instituțiilor care dau avize și autorizații de construire pentru proiectele cu finanțare internă sau externă. Este vorba despre cei ai DADR, DSVSA, ANIF, OSPA, SGA, APM, IJSU, DSP, OJCA, ADN și Consiliului Județean, reprezentantul Guvernului în teritoriu precizând că a primit nu-meroase semnale că eliberarea documentelor în cauză se face condiționat. Întrucât proiectele trebuie înaintate la anumite termene și fiind aprobate în ordinea depunerii, unii din-tre solicitanți, mai largi la pungă, primesc avizele peste rând.
 

„Există prea multe semne că acestea se dau cu inte-res, condiționat și preferențial, în funcție de efectuarea sau nu a plății de rigoare. Dacă lucrurile stau așa, este extrem de grav”, arată prefectul. Dom-nia sa spune că, în plus, res-pectivii lucrători recomandă doar anume firme de proiec-tare, la sediul unor instituții de stat existând chiar puncte ale acestora, înspre care sunt dirijați solicitanții. Totodată, Orest Onofrei cere comisiei de specialitate a Consiliul Ju-dețean să se întrunească mai des, autorizațiile pentru con-struire în extravilan acordându-se doar o dată pe lună. „Birocrația descurajează foarte mulți doritori în a face proiec-te și este un motiv pentru ca-re, intrând într-un astfel de hă-țiș, oamenii se pot lăsa păgubași”, a spus prefectul. Suceava este cunoscut la nivel național ca fiind județul cu cele mai multe proiecte în derulare și în curs de accesare. De anul viitor, România va avea la dispoziție fondurile de postaderare care, potrivit dlui Onofrei, sunt de până la 10 ori mai mari decât cele alocate până acum.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI