Favorizați de lege

Inspectorii anchetați de comisia de disciplină a DGFP au fost găsiți nevinovați

Conform declarațiilor șefului Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava, Petrică Ropotă, cei trei supraveghetori fiscali care erau anchetați de către comisia de disciplină din cadrul instituției menționate, în cazul alcoolului “evaporat” de la Eurodrink Dornești, nu au fost găsiți vinovați. “Comisia de disciplină a clasat sesizarea, deoarece s-a depășit termenul de prescripție prevăzut de legislația în vigoare. Menționez că, la nivelul instituției, se vor lua măsuri ca, cel puțin lunar, supraveghetorii fiscali să fie verificați. În cazul în care se vor descoperi abateri disciplinare comisia va avea posibilitatea să ia măsurile necesare în timp util pentru a nu se depăși termenul de prescripție”, ne-a declarat dl Petrică Ropotă.
 

Amintim că, în luna iunie, conducerea DGFP Suceava a dispus efectuarea unui control inopinat la depozitul Societății Comerciale Eurodrink din Dornești. La fața locului s-au deplasat, inițial, trei inspectori din cadrul instituției menționate, care însă nu au descoperit nereguli. La scurt timp, firma în cauză a fost supusă controlului de către o echipă complexă, formată din inspectori din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Suceava, inspectori ai Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), polițiști, procurori și inspectori ai OJPC Suceava, care au constatat că o cantitate foarte mare de alcool, ce figura în actele Societății Comerciale Eurodrink S.R.L Dornești, nu exista în depozit, administratorul societății făcându-se vinovat de comiterea unei fraude fiscale. În urma controlului s-a dispus închiderea societății, nu înainte de a se stabili că prejudiciul adus statului este de ordinul miliardelor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI