Două surori de la CN „Eudoxiu Hurmuzachi” s-au calificat la faza naţională a Olimpiadei de limba ucraineană

Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi anunţă că a înregistrat o nouă performanţă.

Două surori, Georgiana Mehno, din clasa a X-a F, şi Francesca Mehno, din clasa a XI-a F, sub coordonarea prof. Delia Martineac, s-au calificat la faza naţională a Olimpiadei de limba ucraineană maternă, după ce fiecare a obţinut premiul I la nivelul clasei la care a concurat, cu acelaşi punctaj: 96.

Potrivit colegiului rădăuţean, este de remarcat că Francesca s-a calificat şi anii trecuţi la faza naţională, aflându-se la a treia calificare consecutivă, iar Georgiana a fost şi ea foarte aproape de calificare anul trecut.

Conducerea liceului rădăuţean, director – prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu, şi director adjunct, prof. dr. Luminiţa-Mirela Lăzărescu, le-a felicitat pe cele două surori şi pe profesoara coordonatoare, urându-le mult succes la etapa naţională care se va desfăşura la Botoşani.

Conducerea CN „Eudoxiu Hurmuzachi” s-a întrebat câte familii din România au doi copii calificaţi la faza naţională a unei olimpiade şcolare şi a remarcat că familia Mehno, dintr-un cătun izolat, Brodina de Sus, „din nordul extrem al Bucovinei şi al ţării” se poate mândri cu o atât de inedită performanţă.

Georgiana: „Oportunitatea de a participa la această olimpiadă mi-a adus calificarea la etapa naţională. Concurenţa a fost una foarte mare, dar am demonstrat ca învăţarea şi educaţia de înaltă elită te aduce pe calea succesului. La Colegiul Naţional «Eudoxiu Hurmuzachi» învăţarea este mai mult decât un proces academic – este o călătorie de descoperire şi excelenţă. Aici, fiecare elev are privilegiul de a fi parte dintr-o comunitate dedicată valorilor educaţionale de elită. Mulţumesc doamnei profesor şi domnului director pentru sprijinul neîncetat!”

Francesca: „Participarea şi succesul demonstrează angajamentul şi dedicarea pentru învăţare, cât şi iubirea faţă de limba maternă. Prin reuşita mea am adus onoare nu doar mie, ci şi şcolii mele şi comunităţii din care fac parte. Sunt mândră că sunt elevă la acest liceu de elită care oferă o educaţie de calitate. Este o onoare să fiu parte din această instituţie prestigioasă, unde fiecare zi aduce noi oportunităţi de creştere şi de împlinire personală. Mulţumesc doamnei profesoare şi domnului director pentru tot sprijinul acordat!” (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI