Prefectul de Suceava vrea ca suspensiile autovehiculelor să fie cât mai puţin afectate când traversează podul provizoriu de la Milişăuţi

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a avut, miercuri, o întâlnire de lucru în şantierul podului peste râul Suceava din oraşul Milişăuţi, la care au participat reprezentanţi ai DRDP Iaşi, ai Serviciului Poliţiei Rutiere, cei ai constructorului şi dirigintele de şantier, pe parcursul căreia a abordat cu specialiştii prezenţi o serie de chestiuni ce au rezultat atât din petiţiile şi sesizările primite la Instituţia Prefectului, cât şi din informaţii vehiculate în spaţiul public.

„Am fost informat că în prima decadă a lunii februarie antreprenorul general va primi ordinul de reluare a lucrărilor, conform graficului de execuţie urmând a se executa lucrări de armare, cofrare şi turnare a betonului la două dintre culeele podului. După expirarea perioadei de timp minim admisă de normativele în vigoare pentru întărirea betonului (28 zile), se va putea trece la montarea grinzilor, acţiune preconizată a fi finalizată, în funcţie de condiţiile meteo, la sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie” a arătat prefectul.

Moldovan a spus că un alt subiect abordat, ce a condus la nemulţumiri exprimate atât de cetăţenii riverani, cât şi de către cei aflaţi în tranzit, a fost cel al întreţinerii bretelelor de accces la podul provizoriu.

„Toţi cei prezenţi au căzut de acord asupra necesităţii întreţinerii permanente a căii de rulare, astfel încât suspensiile autoturismelor ce tranzitează podul provizoriu să fie cât mai puţin afectate din punct de vedere tehnic. În acest context, fac din nou apel către conducătorii auto să manifeste spirit civic şi să respecte indicatoarele de restricţionare a tonajului” a menţionat Alexandru Moldovan.

Prefectul a precizat că ulterior a mers la sediul Primăriei oraşului Milişăuţi unde a discutat aceste aspecte cu primarul Cărare, arătând că autorităţile locale se implică cu utilajele proprii în asigurarea circulaţiei spre podul provizoriu, chestiunea siguranţei participanţilor la trafic constituind o prioritate de prim rang. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI