S-a autorizat construirea reţelelor de gaz natural la Boroaia – Fântâna Mare – Bogdăneşti

> În judeţ, 59 de localităţi au programe pentru proiecte de gaze naturale

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că a semnat autorizaţia de construire pentru reţeaua de gaze naturale a asocierii Boroaia – Fântâna Mare – Bogdăneşti, un proiect în valoare de peste 20 milioane de euro (103 milioane lei). Reţeaua are o lungime de 103 km, fiind beneficiare peste 4.100 de locuinţe. Ni s-a precizat că acest program este finanţat prin Ministerul Dezvoltării şi este cuprins în Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, care în judeţul Suceava finanţează 55 de primării. Recent, Gheorghe Flutur a mai semnat autorizaţii de construire pentru reţele de gaz în localităţile Adâncata, Hânţeşti, Salcea, Vereşti, Udeşti, Liteni şi Fântânele.

„Aştept în continuare şi celelalte localităţi să-şi finalizeze documentaţia pentru că este o mare aşteptare din partea populaţiei. Reamintesc faptul că judeţul Suceava are programe pentru gazul metan în momentul de faţă de peste 270 milioane de euro şi pe lângă cele 55 de primarii beneficiare a acestui program mai avem 4 localităţi beneficiare ale unui program european pentru gaz metan, e vorba de Vama, Frumosu, Vatra Moldoviţei şi Moldoviţa” a spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ a mai declarat că în cursul zilei de joi s-a depus la Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), solicitarea de aprobare a racordului la gaz metan a municipiului Vatra Dornei.

„În municipiul Vatra Dornei, în acest an s-a construit o reţea de 30 km de aducţiune de gaze naturale, s-au făcut probele de presiune, gazul metan este ajuns la marginea oraşului, şi săptămâna viitoare cei de la ANRE au spus că vor da drumul la flacără la cei care s-au racordat. Este important că se poate lucra şi pe timp de iarnă la îngroparea conductelor de gaze naturale în aşa fel încât toate primăriile beneficiare să valorifice timpul de lucru în perioada următoare” a transmis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI