Podul peste pârâul Moldoviţa, printre cele 12 din judeţ aflate în stare critică, suferind degradări semnificative

> Prefectul de Suceava continuă să prezinte podurile aflate în stare proastă şi cere DRDP Iaşi măsuri urgente de punere în siguranţă

 Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a continuat să prezinte public podurile în administrarea DRDP Iaşi aflate în stare critică.

„Verificarea celor aproape 350 de poduri şi podeţe de pe reţeaua de drumuri naţionale şi judeţene din judeţul Suceava a reliefat că, dintre podurile de pe reţeaua de drumuri naţionale, aflate în administrarea DRDP Iaşi, 31 de poduri au o stare nesatisfăcătoare şi 12 sunt în stare critică” a transmis prefectul.

El a arătat că podul peste pârâul Moldoviţa, la Vatra Moldoviţei, construit în 1968 (acum 55 de ani) şi reabilitat în 2009, se numără printre cele 12 poduri în stare critică la care au fost constatate degradări semnificative.

Potrivit prefectului, din informaţiile puse la dispoziţie de DRDP Iaşi, din totalul de 43 poduri aflate pe drumurile naţionale din judeţ la care s-au constatat deficienţe majore, 14 poduri au fost expertizate şi, în funcţie de recomandările experţilor, vor fi incluse în diferite programe de finanţare, iar pentru celelalte 29 de poduri, expertizele tehnice sunt în curs de achiziţie.

„În calitate de prefect şi preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, voi continua să pun în discuţie toate situaţiile similare podurilor de la Milişăuţi, Zvoriştea, Vicovu de Jos şi să solicit către DRDP Iaşi – CNAIR – Ministerul Transporturilor măsuri cât mai urgente de punere în siguranţă” a declarat Alexandru Moldovan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI