Sute locuri au rămas libere pe lista de vaccinare din municipiul Suceava 

>„Fac apel la suceveni să se programeze pe aceste platforme, (…) astfel încât în toamnă să avem o imunizare cât mai bună” a spus primarul Ion Lungu

Marţi, în municipiul Suceava, rata de infectare cu SARS-CoV-2  a fost 1,64 la o mie de locuitori. Chiar dacă aceasta pare una „bună”, primarul Ion Lungu crede că sucevenii nu ar trebui „să se culce pe o ureche”.

„Sigur, aparent am sta bine. Totuşi,  trebuie să ne uităm la situaţia reală, la gradul de încărcare a Spitalului Judeţean, pe deoparte, şi la faptul că ne aflăm într-un nou val de pandemie, valul al treilea. Dacă avem în vedere şi această tulpină britanică, tot mai prezentă la Suceava, eu zic că nu are sens să ne culcăm pe o ureche. Este necesar să fim prudenţi, să respectăm regulile de prevenire: purtatul măştii, păstrarea distanţării fizice şi, bineînţeles, spălarea mâinilor” a pus în vedere Ion Lungu.

În ceea priveşte campania de vaccinare, edilul-şef informează că, pe durata săptămânii anterioare, în municipiu s-au vaccinat 1.453 de persoane,  dintre care 840 cu Moderna, la centrul de la Iulius Mall; 390 cu Pfizer, la sala de sport de la Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin”, şi 223 cu AstraZeneca, la sala de sport de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.

În centrele coordonate de municipalitatea suceveană, de la demararea campaniei, respectiv în intervalul 15 februarie-4 aprilie, au fost vaccinaţi 7.100 de locuitori.  În total, la 2.732 de suceveni li s-a inoculat serul AstraZeneca, în sala de sport de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”; la 2.460 li s-a inoculat serul Moderna, la centrul de la Iulius Mall; pentru 1.108 s-a administrat vaccinul Pfizer, la sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 11 „Miron Costin”.

Lungu remarca faptul că, potrivit unei statistici naţionale, în municipiul Suceava existau 670 de locuri disponibile pentru vaccinare. „De aceea, fac apel la suceveni să se programeze pe aceste platforme. Am înţeles că mai intervin modificări şi că se pot vaccina mai mulţi cetăţeni în cadrul vaccinării generale a populaţiei.  Ca atare, sucevenii ar trebui să se programeze, să se vaccineze în număr tot mai mare, în aşa fel încât, după cum se preconizează, în toamnă se avem o imunizare cât mai bună în oraşul nostru” a subliniat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: