Din zodia ciumei, în zodia coronavirusului (29)

Mănuşi, mască şi… parale !

Amenzi. Statul român ia în calcul să prelungească starea de alertă la nesfârşit, după ce a constatat că încasează mai mult din amenzi decât din impozite.

Apă. Ce chestie cu „Spălaţi-vă pe mâini cât mai des!”. Măi nene, păi mi-o venit o factură la apă de parcă aş avea crescătorie de delfini.

Bani. Să nu-i credeţi când vă spun că aveţi nevoie doar de mănuşi, mască şi declaraţie pentru a merge la cumpărături. M-am dus şi eu… Se pare că trebuie şi bani.

Cadou (?). Cadou de nuntă: „De la naşul mare, încă o lună de izolare!”.

Carantină. Cred că am luat-o puţin razna, era cât pe ce să completez o declaraţie ca să merg de la bucătărie la baie.

Definiţie (seacă). Carantină = fiecare la nevasta lui!

Întrebare. Dacă sunt în carantină şi mă bate nevasta pot părăsi domiciliul?

Limbaj. Dacă mai dau ăştia multe ordonanţe, o să învăţăm limbajul surdo-mut.

Meniu. În seara asta am mâncat 7 conserve. Una de peşte şi 6 de bere.

Minte. Eric R. Kandel (premiul Nobel pentru medicină în 2000), unul dintre cei mai importanţi specialişti în neuroştiinţe din lume, face în cartea sa „Mintea tulburată” o neobişnuită incursiune în universul enigmatic al creierului, arătând ce ne dezvăluie tulburările mintale despre natura umană. Pe baza cercetărilor sale inovatoare şi a lucrărilor altor experţi, el încearcă să răspundă la una dintre cele mai dificile întrebări cu care ne confruntăm: cum apare mintea din materia fizică a creierului? Cei 86 de miliarde de neuroni cerebrali comunică între ei prin cele mai fine conexiuni, care ajung uneori să fie alterate sau chiar întrerupte. În felul acesta, procesele din creier care dau naştere minţii pot fi afectate, ducând la tulburări precum autismul, depresia, schizofrenia, boala Parkinson sau tulburarea de stres post-traumatic. Studiul acestor afecţiuni şi explorarea potenţialelor lor tratamente ne pot ajuta să înţelegem mai bine felul în care creierul produce experienţele şi capacităţile noastre fundamentale – gândurile, sentimentele, comportamentele, memoria şi creativitatea.

Obişnuinţă. Staţi să vedeţi, după trei săptămâni de carantină, când ne obişnuim cu lenea… O să vină cu poliţia să ne scoată la muncă!!!

Plictis. E a patra săptămână de când sunt cu soţul acasă. Îmi vine să ne jucăm de-a v-aţi ascunselea şi să-l găsesc peste o lună.

Popor. Suntem un popor mişto: când a trebuit să ieşim în stradă am stat în casă, iar acum, când trebuie să stăm în casă, ieşim în stradă.

Sfat. Confesiunea unui bărbat însurat: „Întotdeauna citesc dimineaţa horoscopul soţiei, ca să văd ce fel de zi voi avea”.

Solitudine. – Alo, bună ziua! Puteţi să-mi spuneţi cum se simte Viorica Marin? – Ce salon? – 109! – Aşteptaţi un moment (…) Asistenta spune că se simte bine, dvs. sunteţi rudă cu ea? – Eu sunt Viorica Marin… De 5 zile nu a mai trecut nimeni pe la mine.

Spaimă. Spaima copilăriei era „Scoateţi o foaie de hârtie!”. Acum este „Scoateţi declaraţia pe proprie răspundere”.

 Sporturi. De plictiseală, cred că mă voi apuca de sporturi extreme. Întâi o să o contrazic pe soacră-mea. Dacă scap, o să încerc şi cu nevastă-mea.

Upsss! Mi-a zis cântarul că data viitoare stă el deasupra.

Vacanţă. Cred că s-a exagerat puţin cu vacanţa de Crăciun. Trei zile erau mai mult decât suficiente!

Vârste. De la o anumită vârstă mai simţi fluturi în stomac doar atunci când primeşti mesajul: „în contul dumneavoastră s-a virat suma…”

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Frumoase și haioase perle. Felicitări!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: