PSD Suceava 2020

Creştere semnificativă a cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2 în judeţ

> CJSU Suceava a analizat situaţia epidemiologică, urmând să decidă măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic în mai multe localităţi

 Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a condus, miercuri seara, o ședință extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) al judeţului, în care s-a analizat situaţia epidemiologică potrivit datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică, ce indica o creştere semnificativă a numărului de persoane testate pozitiv cu noul coronavirus. Totodată, s-au avut în vedere măsurile suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic.

În această situaţie, a fost prezentată membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă analiza statistică în contextul pandemiei Covid-19, realizată de Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CJCCI) Suceava în perioada 1 octombrie – 21 octombrie a.c.

Analiza prezentată şi susţinută de specialiştii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a relevat că situaţia epidemiologică la nivelul judeţului impune adoptarea de măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii riscului epidemiologic, prevăzute de Hotărârea Guvernului României nr. 856/2020.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava au subliniat că, potrivit planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei Covid-19 cuprins în Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 555/ 3.04.2020, reţeaua de spitale la nivelul judeţului şi unităţile suport pentru spitalele de faza I şi faza II este stabilită prin protocol de colaborare sub coordonarea DSP Suceava şi a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava.

Astfel, într-o primă etapă s-a recomandat ca spitalele de suport să nu fie reprezentate de spitalele importante de urgenţă din zonă, care pot asigura asistenţa medicală pentru celelalte urgenţe medico-chirurgicale.

Dr. Alexandru Calancea a precizat că Spitalul Judeţean Suceava este desemnat ca spital suport, pentru a putea asigura asistenţa medicală pentru urgenţele non-Covid, în condiţiile în care Spitalul Municipal Rădăuţi a fost desemnat ca suport doar prin secţia de boli infecţioase.

În funcţie de caracteristicile judeţene, de afecţiunile asociate şi de posibilitatea asigurării circuitelor separate pentru pacienţii suspecţi cu virusul SARS-CoV-2 până la confirmarea prin testare, precum şi de posibilitatea tratării formelor uşoare de pacienţi Covid-19, Direcţia de Sănătate Publică Suceava poate stabili şi alte unităţi sanitare pentru internarea acestor pacienţi.

În acest sens, directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădeanu, a precizat că urma să înainteze către Ministerul Sănătăţii lista cu suplimentarea de unităţi sanitare de suport Covid-19 destinate tratării pacienţilor cu forme uşoare.

Ulterior, propunerea DSP Suceava urma să fie supusă aprobării CJSU Suceava în şedinţa extraordinară ce a fost programată pentru joi, în care să fie analizate şi propunerile privind adoptarea unor măsuri suplimentare la nivelul unor localităţi din judeţ. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: