PSD Suceava 2020

Primarul Ion Lungu avertizează că municipiul Suceava e la un pas de scenariul roşu

> El a cerut sucevenilor respectarea măsurilor sanitare şi a vorbit despre amenzi acolo unde acestea sunt sfidate

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat sucevenilor, ieri, să respecte măsurile de protecţie sanitară pentru a limita răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, arătând că municipiul Suceava se apropie de scenariul roşu, cu peste 3 cazuri de persoane infectate la mia de locuitori.

„Dragi suceveni, din păcate trebuie să ducem un război nemilos cu acest coronavirus. Noi am câştigat o bătălie în primăvară, când am reuşit să ieşim din carantină” a declarat Lungu.

El a amintit că, atunci, într-o lună de zile, s-a redus rata de infectare de la 9,87 la mie la 1,87 la mie în data de 13 mai şi s-a reuşit ieşirea din carantină.

„Din păcate, suntem la un pas de a intra din nou în scenariul roşu” a spus primarul.

El a arătat că acest scenariu roşu intră în vigoare de la 3 cazuri la mia de locuitori, ieri fiind 2,52 de cazuri la mia de locuitori fără focarele de infecţie şi 2,76 la mie cu tot cu focare de infecţie.

„Vă rog să fim solidari, să facem tot ce putem să limităm răspândirea acestui virus” a spus Lungu.

El a amintit că Primăria Suceava a solicitat şi CJSU Suceava a aprobat obligativitatea purtării măştii în toate spaţiile deschise sau închise, aglomerate sau neaglomerate.

Ion Lungu a făcut un apel celor care fac controale să fie foarte exigenţi, foarte fermi, iar acolo unde se sfidează măsurile, oamenii să fie amendaţi.

„Este un lucru prea serios. Aici discutăm despre sănătatea sucevenilor, de viaţa sucevenilor” a subliniat Lungu.

El a amintit că este o presiune pe SJU Suceava, pe cadrele medicale care se luptă de 7 luni de zile, iar prin măsurile luate se doreşte ridicarea acestei presiuni de pe Spitalul Judeţean, de pe cadrele medicale.

„Sunt convins că, aşa cum am reuşit în primăvară, vom reuşi şi în toamnă. Îmi doresc să avem un sfârşit de an liniştit, de sărbători liniştite în oraşul nostru” a spus Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: