Lupte greco-romane

Ştefan Rusu, la fel de bun, ca vinul, şi după 25 de ani !

Fostul campion olimpic, rădăuţeanul Ştefan Rusu, l-a întâlnit pe adversarul său din urmă cu 40 de ani, polonezul Andrzej Supron, într-un meci demonstrativ disputat în deschiderea Campionatelor Europene de lupte, competiţie care se desfăşoară la Bucureşti, în perioada 8-14 aprilie.

Întâlnirea s-a încheiat la egalitate, 5-5, dar numai pentru că a fost „amicală”, după cum a afirmat Ştefan Rusu la final.

„M-am bucurat că ne-am întâlnit după atâta timp, ne-am adus aminte de momentele frumoase de când eram tineri. Acum s-a terminat egal, 5-5, dar numai pentru că a fost un meci amical. El e preşedinte de federaţie în Polonia, este ocupat, însă eu sunt antrenor şi sunt în formă şi la 63 de ani. Îl învingeam fără probleme, dar nu se face într-un amical”, a declarat cel mai titrat campion olimpic din istoria României, Ştefan Rusu.

Chiar dacă l-a învins de 14 ori în cariera sa, Rusu a susţinut că polonezul Andrzej Supron a fost unul dintre cei mai dificili adversari pe care i-a întâlnit.

„În 1979, tot la Bucureşti, a fost un meci cu aurul pe saltea. L-am bătut atunci, dar nu a fost uşor deloc. În toată cariera eu am câştigat de 14 ori împotriva lui, iar el m-a învins de 2 ori. I-am luat aurul la europene în 1979, aurul la jocurile olimpice în 1980 şi l-am învins şi în finală la mondiale în 1982, la el acasă (CM de la Katowice – n.red.). Acum 40 de ani eram lei pe saltea, dar prieteni în afara sălii. Mă bucur că am rămas la fel”, a precizat Rusu, care este şi ambasador onorific al Campionatelor Europene 2019 de la Bucureşti.

Ştefan Rusu, acum în vârstă de 63 de ani, a câştigat medalia de aur la categoria 68 de kilograme, la stilul greco-romane, în 1979, la ultima ediţie a Campionatelor Europene de lupte găzduită de România, când l-a învins în finală pe polonezul Andrzej Supron. Rusu este unul dintre cei mai titraţi luptători români, având în palmares 3 medalii la Jocurile Olimpice (una de aur, una de argint şi una de bronz), 4 la Campionatele Mondiale (2 de aur, una de argint şi una de bronz) şi 8 la Campionatele Europene (5 de aur, două de argint şi una de bronz).

România participă cu 30 de sportivi, câte 10 la fiecare stil, la Campionatele Europene de lupte, găzduite de Sala Polivalentă din Bucureşti în perioada 8-14 aprilie. La europenele din 2018, de la Kaspiisk (Rusia), România a câştigat cinci medalii, una de aur, una de argint şi trei de bronz.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: