Dragoste la prima vedere

Oricât am încercat, nu reuşesc să-mi amintesc prima întâlnire cu teatrul. S-a întâmplat demult, în copilărie. Cu cât încerc mai mult să mă întorc în timp să descopăr acel prim moment, cu atât se instalează în mine mai tare sentimentul că teatrul a fost în viaţa mea dintotdeauna.

Am avut în schimb bucuria să redescopăr emoţia primei întâlniri cu teatrul prin ochii altui om, prin mărturisirea lui de după spectacolul „Sub apă” al TMMVS de la Craiova.

Cum ar trebui să se pregătească un om care merge la teatru? Ce stare de spirit ar trebui să aibă? La ce ar trebui să se gândească? Oare îmi va plăcea spectacolul? La ce să mă aştept? O sumedenie de întrebări, o învălmăşeală de sentimente l-au condus pe drumul de la hotel până la teatru. I se citea emoţia pe chip. A intrat în sală şi s-a oprit. Nu s-a aşezat. Oamenii intrau şi căutau locurile libere. Îi urmărea cu privirea, asculta frânturi de dialoguri, căuta răspunsuri la întrebări şi savura acest freamăt, acest spectacol dinaintea spectacolului. Timid, şi-a găsit un loc. La început a simţit nerăbdarea, neliniştea celor din jur, apoi totul din jurul lui a dispărut şi nu a mai auzit, văzut, trăit altceva decât ceea ce spuneau, făceau, trăiau personajele în povestea lor. L-au captivat. L-au făcut să râdă, l-au făcut să sufere, l-au copleşit cu emoţie, emoţie care l-a însoţit mult după ce s-a terminat spectacolul şi de care cu greu s-a desprins. I-a plăcut mult şi s-a gândit ce norocos e că a văzut acest spectacol şi i-a plăcut atât de mult această primă întâlnire cu teatrul. Dacă n-ar fi avut norocul să-i placă de prima dată? Dar i-a plăcut şi a spus că abia aşteaptă să mai meargă, că abia aşteaptă să plătească un bilet la teatru. A fost şi la Turda. Deja fascinat de lumea spectacolului, a stat la repetiţii, a savurat pregătirile, ca apoi să urmărească cu emoţie „Zadarnicele chinuri ale dragostei”.

Cu mintea şi cu inima deschisă trebuie să mergi la teatru. Să te laşi sedus, cucerit, uimit, intrigat, revoltat, să te laşi să simţi!

TMMVS a mai câştigat un iubitor de teatru. A fost dragoste la prima vedere şi pare un tip fidel.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: