Parcul din fața universității va fi reamenajat cu banii din solduri

Universitatea Suceava a primit de la Ministerul Educației Naționale doar 6% din banii necesari pentru reamenajarea parcului din fața instituției, dar parcul va fi definitivat cu banii rămași în solduri.
 

Investiția e necesară în contextul manifestărilor organizate pentru aniversarea a 50 de ani de existență, programate în octombrie. Rectorul USV, prof. univ. dr. Valentin Popa, a precizat că, în acest an, MEN a alocat doar 200.000 lei la capitolul investiții, bani folosiți pentru parc, a cărui reamenjare se cifrează la circa 2,9 milioane lei. Rectorul a precizat că, pentru a salva situația, s-a folosit de prevederile Legii educației, potrivit cărora soldurile existente la finalul anilor trecuți, cu aceeași destinație, pot fi cheltuite în 2013. Astfel că restul din banii necesari lucrărilor la parc va fi acoperit din banii cu o asemenea proveniență. Rectorul Popa a declarat că, în ultimii ani, banii alocați de minister pentru investiții sunt foarte puțini, în 2012 suma primită fiind 1,8 milioane. Aceasta în condițiile în care suma cea mai mare primită de USV pentru investiții a fost de 22 milioane lei! Universitatea a început anul trecut lucrările la amenajarea parcului, în cadrul proiectului “Reabilitare amenajări exterioare și sistematizare verticală campus I”, cu o valoare de circa 10 milioane lei și o durată de cinci ani. Parcul exterior are termen de finalizare pe 30 iulie, manifestările dedicate celor 50 de ani fiind programate în perioada 7-11 octombrie. “Bugetul nu este spectaculos nici în anul acesta” Rectorul a declarat că “bugetul nu este spectaculos nici în anul acesta”. El a precizat că, în cifre, bugetul e ceva mai mare ca anul trecut, dar 80% din bani sunt folosiți la plata salariilor, astfel că fondurile bănești nu vor ajunge în condițiile în care, de anul trecut, salariile au crescut cu 15%. “În 2012, bugetul inițial al USV a fost de 18,37 și a fost suplimentat cu 2 milioane. Numai că salariile au crescut de anul trecut cu 15% și, în termeni reali, bugetul de anul acesta, comparat cu cel de anul trecut, înmulțit cu 1,15%, este mai mic cu 400.000 lei. Este un buget provizoriu și, până la definitivarea lui, în urma rectificării bugetare care ne așteaptă în această lună, poate să crească. Dar și să scadă…”, a spus rectorul. El a adăugat că veștile care vin din partea Guvernului cu privire la finanțare sunt contradictorii, de aceea așteaptă “cu interes” rectificarea de buget din această lună.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI