„S.O.S. Copilăria – Alege să trăiești frumos !”

Prima întâlnire cu tinerii Centrului „Colț Alb” Suceava

Ieri a avut loc la Centrul de tip familial „Colț Alb” din Suceava o primă acțiune a campaniei „S.O.S. Copilăria – Alege să trăiești frumos!” inițiată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava.
 

Opt tineri cu vârste între 13 și 18 ani, fete și băieți, șefa centrului și doi angajați ai acestuia s-au întâlnit cu un grup de lucru compus din reprezentanți ai DGASPC, asistenți sociali și psihologi, susținuți de asistent medical comunitar și un psiholog inspector în cadrul Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane. Cei 8 tineri din centru au completat chestionare specifice fetelor și băieților, nesemnate, prin care inițiatorii campaniei doresc să afle ce știu chestionații despre igiena intimă și educația sexuală. Aflăm că s-a discutat liber, interactiv, cu folos, după cum au sperat și membrii grupului de lucru, despre cazuri reale de trafic de persoane, despre riscurile începerii vieții sexuale la o vârstă timpurie, despre efectele pe care aceasta le are asupra vieții, carierei și viitorului adolescentelor. Adulții le-au explicat tinerelor care sunt consecințele unei sarcini nedorite, care le maturizează forțat și prea devreme, care le schimbă deloc fericit drumul în viață. La rândul lor, tinerii au adresat multe întrebări despre metodele de contracepție, despre bolile cu transmitere sexuală, discuțiile avansând dinspre copilărie spre maturitate, spre idealuri de viitor, spre capcanele ce pândesc la vârsta adolescenței și cum pot fi evitate. O singură concluzie a reieșit din toate acestea, anume că un tânăr bine informat poate face alegeri în cunoștință de cauză. Campania „S.O.S. Copilăria – Alege să trăiești frumos!” a fost inițiată de DGASPC Suceava ca urmare a numărului mare de adolescente însărcinate înregistrat anul acesta. Campania a demarat ieri cu întâlnirea de la „Colț Alb”, urmând ca alte întâlniri să se petreacă și cu tineri din asistența maternală, apoi, cu concursul Inspectoratului Școlar Județean, în școli și licee sucevene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: