Potrivit președintelui CJ Suceava

Societatea Drumuri și Poduri este pe cale de a depăși impasul și a se înscrie la licitații

> „Lucrurile sunt, întrucâtva, sub control, la finalul anului trecut înregistrându-se și un oarecare profit” arată Cătălin Nechifor, accentuând că este util ca firma să fie „ținută în viață”
 

Cătălin Nechifor

La mai puțin de un an de când s-a declanșat procedura insolvenței, SC Drumuri și Poduri Suceava se înscrie pe un parcurs favorabil relansării. Așa a lăsat să se înțeleagă președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor, în urma discuțiilor pe care le-a avut cu actualii responsabili de soarta firmei înființate de autoritățile județene, în calitatea acestora de unic acționar. Nechifor a declarat că este relativ satisfăcut de evoluția societății, reliefând că la sfârșitul anului 2012 aceasta a avut și un mic profit. „Am avut o discuție cu conducerea de acolo, cu factorii de răspundere, și încercăm să ajutăm cât mai mult. La mai puțin de un an de când societatea este în insolvență, deocamdată suntem mulțumiți. Lucrurile sunt, întrucâtva, sub control, la finalul anului trecut înregistrându-se și un oarecare profit” a precizat președintele CJ. Cătălin Nechifor spune că greul încă nu a trecut, firma având încă de achitat importante debite acumulate în anii trecuți. Chiar și în aceste condiții dificile, aflăm că peste iarnă societatea a reușit să dea de muncă și să plătească salariile angajaților, urmând ca, după plata datoriilor, în cel mult un an, să participe la licitații, pentru adjudecarea de lucrări. „Sigur, greul nu a trecut, însă, de la o situație în care se mergea din ce în ce mai rău, cu oameni dați afară și o perspectivă sumbră, acum suntem într-o oarecare posibilitate ca, într-un termen rezonabil, de sub un an, societatea să poată participa la licitații. Astfel, în momentul în care vom plăti datoriile, se poate obține acel certificat fiscal necesar înscrierii la licitații, pentru proiectele importante. În perioada ce a trecut, a existat o posibilitate de a furniza servicii de întreținere pe timp de iarnă, iar muncitorii au rămas la lucru, primind salarii” evidențiază șeful CJ Suceava. Nechifor crede că această companie trebuie salvată, astfel încât autoritățile județene să aibă siguranța unor intervenții prompte în situațiile de urgență din timpul verii sau al iernii. „Încercăm să găsim o soluție legală, dar asigur că, în calitate de președinte al Consiliului Județean, sunt interesat să ținem această companie în viață. Aceasta pentru că a fost un brand al nostru, o societate etalon, iar, de cele mai multe ori, este mai ușor să se lucreze cu propria companie decât cu un privat. De la an la an, pe timp de vară sau de iarnă, pot apărea diverse calamități, de aceea este bine ca firma de drumuri și poduri să fie în stare de funcționare, să avem la cine apela” a explicat șeful executivului județean. El a precizat că o serie de active ale societății au fost înstrăinate de administratorul judiciar, pentru a fi achitate obligațiile către creditori, menționând însă că imobilele scoase la licitație „nu erau productive”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: