Trei premii I, trei premii II, două premii III și trei mențiuni

> Toate acestea pentru micii artiști ai Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava, la Concursul național “Sigismund Toduță” de la Bistrița
 

Dacă am spune că „au rupt gurile” din nou, ar părea lipsit de modestie. Dar deși are rostul ei, modestia poate trece puțin în rezervă atunci când talentul și munca asiduă îi aduc pe elevii colegiului sucevean, în repetate rânduri, pe primele locuri la concursurile și festivalurile la care participă. Este deja confirmat, cel puțin de la începutul acestui an, că oriunde se duc și arată ce pot, sucevenii se întorc acasă cu o căruță de premii. Astfel s-a întâmplat și în zilele de 14 – 15 mai, la Bistrița, unde s-a desfășurat a 28-a ediție a Concursului național de muzică românească “Sigismund Toduță” și de unde 11 dintre micii instrumentiști suceveni s-au întors cu distincții. Concursul de interpretare, pe secțiuni, s-a desfășurat la Liceul de Muzică “Tudor Jarda” și la Sinagoga din Bistrița. Trei premii I și-au adjudecat micii pianiști Vlad Ioan Vorniceanu, cl. a II-a, prof. Johannes Onesciuc; Giulia Duciuc, cl. I, prof. Felicia Gorea; Cosmin Ștefan Hulupțuc, cl. a III-a, prof. Ionuț Ciubotaru. Emanuel Stempel (pian), cl. I, prof. Johannes Onesciuc, Teodora Cecilia Ungureanu (flaut), cl. a VII-a și Naomi Moisiuc (flaut), cl. a VII-a, amândouă coordonate de prof. Mihaela Săveanu, au obținut premiul II. Alexandra Diana Crețu (pian), cl. I, prof. Johannes Onesciuc, și Tiberiu Ilie Ciot (vioară), cl. a VI-a, profesor Ciprian Costandache, au primit premiul III. Diana Ioana Hrițuleac (pian), cl. a IV-a, prof. Elena Andriescu, Lucian Andrei Calistru (pian), cl. a II.a, prof. Felicia Gorea, și Andrada Șpac (vioară), cl I, prof. Ciprian Costandache, au venit acasă cu mențiuni. Distincțiile elevilor Colegiului de Artă “Ciprian Porumbescu” din Suceava sunt cu atât mai importante, cu cât la concurs au participat nu mai puțin de 270 de concurenți din Suceava, Botoșani, Cluj-Napoca, Baia Mare, Oradea, Sighetu Marmației, Satu Mare, București, Brașov, Arad, Hunedoara, Reghin, Alba Iulia și din județul gazdă. Copiii au concurat la secțiunile canto, pian, suflători-percuție și corzi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: