În județul Suceava

7 grădinițe și 8 școli lucrează în alternativa step-by-step

În premieră pentru Suceava, astăzi are loc un simpozion dedicat învățământului alternativ, la care și-au anunțat prezența educatori și cadre didactice care se ocupă de alternativele educaționale din 8 județe, inclusiv Suceava.
 

Acești dascăli vor discuta despre “Eficiența metodologiilor didactice complemen-tare promovate de alternative educaționale la nivelul învățămân-tului preșcolar”. Scopul simpozionului este crearea unor clase orientate spre necesitățile copilului, prin promovarea unor practici și principii democratice, conform acestei alternative. Reamintim că manifestarea începe la ora 9, cu deschiderea oficială a sesiunii în plen ce va avea loc la Școala Creștină Filadelfia, lucrările pe secțiuni urmând să se desfășoare de la ora 11, la sediul Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 7 “ABC”. În județul Suceava funcționează 7 grădinițe step-by-step și una pe alternativa Waldorf, la Suceava, Rădăuți și Câmpulung, și 8 școli primare cu clase axate pe alternativa step-by-step, la Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung, Gura Humorului și Fălticeni. La Școala Nr. 8 Suceava sunt 6 astfel de clase, iar la școlile Nr. 2 Fălticeni, Nr. 3 Câmpulung și Nr. 4 Rădăuți, câte 4 clase.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: