Percheziţii din mai multe localităţi sucevene în dosarul de evaziune fiscală în domeniul silvic

Percheziţiile desfăşurate în cursul zilei de marţi în mai multe localităţi sucevene s-au soldat cu ridicarea mai multor probe care interesează cauza.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, marţi, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţi Economice Suceava – Biroul de Investigare a Criminalităţii din Mediul de Afaceri, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au organizat o acţiune pentru punerea în executare a 16 mandate de percheziţie domiciliară, emise într-un dosar ce priveşte infracţiuni de evaziune fiscală în domeniul silvic.

Acţiunea a vizat activitatea comercială a unor agenţi economici, din municipiul Rădăuţi, oraşul Broşteni, comuna Crucea, Dorna Candreni, oraşul Borsec (judeţul Harghita) şi municipiul Cluj-Napoca, precum şi probarea activităţii infracţionale, constând în înregistrarea în actele contabile a unor achiziţii intracomunitare fictive de material lemnos.

În urma activităţilor, au fost descoperite acte contabile şi înscrisuri ce interesează cauza, ridicate telefoane mobile şi sisteme informatice, precum şi mijloace materiale de probă.

Concomitent, au fost efectuate 6 controale economice la agenţi economici ce activează în domeniul silvic, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, inventarierea materialului lemnos fiind în desfăşurare.

Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea delictelor silvice din cadrul Biroului pentru Protecţia Fondului Forestier – SOP, cât şi al poliţiştilor serviciilor de investigare a criminalităţi economice din Cluj şi Harghita. (N.B.)

 

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI