Percheziţii în Suceava, Liteni, Salcea, Dumbrăveni, Mitocu Dragomirnei şi Hănţeşti în şapte dosare de contrabandă

Ţigarete de contrabandă şi alte bunuri în valoare de cca. 40.000 lei confiscate de poliţişti după efectuarea a 23 de percheziţii domiciliare în cursul zilei de luni.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au desfăşurat o amplă acţiune pentru documentarea şi probarea activităţii infracţionale în 7 dosare penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, vizând fapte din sfera comercializării şi traficului ilicit cu produse accizabile, în special ţigări şi bunuri suspuse taxelor vamale.

Din cercetările efectuate de către poliţişti sub coordonarea procurorilor, au fost obţinute date şi indicii temeinice cu privire la preocupări de natură infracţională a mai multor persoane din zonele urbane şi rurale arondate municipiului Suceava, care în perioada ianuarie – mai 2024 au depozitat, tranzitat sau comercializat ţigarete de contrabandă şi alte bunuri accizabile, inclusiv erbicide şi insecticide, beneficiind de conexiuni inter-infracţionale şi stabilind circuite infracţionale pentru dezvoltarea activităţilor ilicite.

Astfel, în cursul zilei de luni, poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava, sprijiniţi de luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava, au pus în executare 23 de mandate de percheziţie domiciliară pe raza municipiului Suceava, oraşului Liteni, sat Roşcani, oraşului Salcea, comuna Dumbrăveni, sat Sălăgeni, com. Mitocu Dragomirnei şi comuna Hănţeşti, jud. Suceava, în vederea completării probatoriului administrat în cadrul dosarelor penale.

De asemenea, au fost percheziţionate 18 autovehicule.

În urma desfăşurării percheziţiilor au fost constatate alte trei infracţiuni de „contrabandă”, „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare” şi o infracţiune la regimul substanţelor periculoase.

Totodată, au fost identificate şi indisponibilizate bunuri în valoare de cca. 40.000 lei, respectiv ţigarete de provenienţă extra comunitară şi duty-free diferite mărci; tutun mărunţit, împreună cu dispozitive de umplere a tuburilor de ţigarete cu tutun; articole vestimentare, tricouri, treninguri, diferite mărci, purtătoare de mărci protejate pe teritoriul României; recipiente cu lichid incolor cu trăsături specifice alcoolului etilic; recipiente de erbicid şi insecticid.

În continuare, în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor aspectelor ce interesează cauza şi conturării situaţiei procesuale pentru fiecare persoană cercetată, se vor desfăşura activităţi procedurale sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI