Dr. Alexandru Calancea

Această pandemie ne-a arătat deficienţele majore. Le ştiam, dar probabil le acopeream sau nu le recunoşteam

 > Dr. Alexandru Calancea a prezentat la Convenţia Română a Spitalelor teza sa privind constituirea de sisteme medicale judeţene care să asigure o coordonare atât medicală, cât şi investiţională

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat în cadrul Convenţiei Române a Spitalelor, care s-a desfăşurat la Bucureşti, că, din păcate, a constatat că „nu există un sistem medical” şi a opinat că este necesară o coordonare atât medicală, cât şi investiţională în domeniul spitalicesc la nivel judeţean.

„Trebuie să discutăm despre sisteme medicale în fiecare judeţ şi fiecare să participe cu idei şi cu tot ceea ce are mai bun pentru a crea aceste sisteme” a declarat dr. Calancea.

El a spus că este foarte greu în prezent şi că a întâmpinat foarte multe dificultăţi în lipsa unui sistem.

„Pot să spun, după un an şi jumătate de management, că nu avem un sistem medical. Nu vorbim că e performant sau nu. Nu avem deloc sistem medical! E trist ceea ce spunem, este foarte trist, dar haideţi să facem front comun pentru a ne face un sistem performant” a arătat managerul SJU Suceava.

El a subliniat că nu are în vedere doar o coordonare medicală judeţeană, ci şi una investiţională.

„Vorbesc şi despre coordonarea investiţiilor, pentru că fiecare spital investeşte după cum crede primarul din zona respectivă sau după cum consideră dumnealui că este în regulă” a arătat dr. Calancea.

El este de părere că este mult de lucru, dar că pot fi adaptate la nevoile autohtone anumite sisteme din ţări.

„Consider că avem mult de lucru, dar hai să ne adunăm cu toţii la linia de start, să colaborăm cu mediul privat, să învăţăm de la sisteme europene de sănătate. Să nu le copiem, dar să le studiem, să le analizăm şi să le adaptăm nevoilor noastre. Ne-am învăţat doar să copiem. Ne-am învăţat doar să stăm cu mâna întinsă la UE” a spus Calancea.

El speră că deficienţele majore din sistem vor putea fi soluţionate printr-o acţiune comună.

„Eu cred că ne vom trezi în al doisprezecelea ceas. Această pandemie ne-a arătat deficienţele majore. Le ştiam, dar probabil le acopeream sau nu le recunoşteam” a spus dr. Alexandru Calancea. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: