Arbori tăiaţi ilegal pe raza OS Dealu Negru, depistaţi de Garda Forestieră Suceava, în baza sesizării unui jurnalist

> Controlul iniţiat în urma agresiunii lui Tiberiu Boşutar va continua „în teren”

 Garda Forestieră Suceava a anunţat, la 24 septembrie, că a găsit nereguli la regimul silvic pe raza OS Dealu Negru, în localităţile Panaci şi Dârmoxa. Controalele au avut loc în ziua anterioară, în baza unei sesizări a jurnalistului Alex Nedea de la Recorder. În acelaşi timp, Garda Forestieră Suceava a susţinut că verificările iniţiate în urma agresării lui Tiberiu Boşutar şi a doi jurnalişti continuă.

Astfel, pe raza comunei Panaci, pe o păşune împădurită, proprietate privată aparţinând unei persoane fizice, au fost identificaţi arbori care prezentau urme ale unui dispozitiv special de marcat şi diferite culori de vopsea. „Întrucât existau suspiciuni cu privire la utilizarea dispozitivului de marcat, se va proceda la verificarea documentaţiei care a stat la baza punerii în valoare în vederea stabilirii legalităţii punerii în valoare, exploatării şi a expedierii materialelor lemnoase” ni s-a precizat.

La Dârmoxa, într-o suprafaţă de fond forestier proprietate privată aparţinând unei persoane fizice, suprafaţă administrată de ocolul silvic Dealu Negru, a fost identificată o partidă de produse accidentale.

„Deşi actul de punere în valoare prevedea recoltarea arborilor din categoria produselor accidentale, în teren au fost identificate 14 cioate provenite de la arbori verzi a căror caracteristici nu respectă natura produselor accidentale. Tot în cadrul aceleiaşi partizi a fost identificat şi un arbore pe picior care, deşi era pus în valoare ca produs accidental, nu întrunea această condiţie” a transmis Garda Forestieră.

Materialele lemnoase rezultate în urma tăierilor, cu un volum total de 20,99 mc, au fost predate în custodia OS Dealu Negru. Totodată, Garda Forestieră Suceava a anunţat că va formula o sesizare penală cu privire la folosirea contrar dispoziţiilor legale a dispozitivului de marcat şi fals intelectual.

Garda Forestieră Suceava a menţionat că amplul control iniţiat în data de 21 septembrie, în urma agresiunii lui Tiberiu Boşutar şi a doi jurnalişti, continuă.

„La această dată sunt în derulare verificările scriptice, urmând ca începând cu data de 28.09.2021 să înceapă şi controalele de fond în teren, verificări la care vor participa şi delegaţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române” a precizat sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: