La Festivalul Internaţional „Întâlniri Bucovinene”

Gheorghe Flutur anunţă noi evenimente care să promoveze „autenticul curat”, tradiţiile şi obiceiurile din Bucovina

> Mă rog la bunul Dumnezeu să ne lase pandemia în pace, să putem organiza şi alte evenimente care să ajute turismul din Bucovina

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la deschiderea ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional „Întâlniri Bucovinene”, organizat la Câmpulung Moldovenesc, că îşi doreşte ca în perioada următoare să existe posibilitatea din punct de vedere sanitar să se organizeze şi alte evenimente care să contribuie la păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor şi la atragerea de turişti în judeţul Suceava.

„Mă rog la bunul Dumnezeu să ne lase în pace pandemia, să putem organiza şi alte evenimente care să ajute turismul din Bucovina” a spus Gheorghe Flutur.

El a precizat că în perioada următoare se va organiza Luna Diasporei, cu foarte multe evenimente pentru toţi, dar în special pentru românii care vin să-şi facă concediul acasă.

„Vorbesc aici de Festivalul Medieval, Hora de la Prislop, în 22 august, împreună cu cei din Maramureş, şi multe alte evenimente culturale. Bucovina are nevoie de evenimente pentru a atrage cât mai mulţi turişti” a declarat preşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că înainte de pandemie, Suceava devenea a treia destinaţie turistică după Litoral şi Poiana Braşov ca număr de locuri de cazare, subliniind că acesta este meritul locuitorilor judeţului care au investit în turism.

„Eu mă voi încăpăţâna, ca preşedinte de Consiliu Judeţean, să organizez împreună cu primarii evenimente care să atragă în continuare turişti şi să punem în valoare ce avem noi mai frumos: obiceiuri, tradiţia, portul popular, gastronomia” a spus Flutur.

Totodată, preşedintele CJ Suceava a mai declarat că în ultimii ani a fost promovat în toată lumea ceea ce are Bucovina mai frumos, şi acum zona este cunoscută peste tot.

Suceava – a treia destinaţie turistică după Litoral şi Poiana Braşov

„Astăzi, capitala folclorului autentic este la Câmpulung Moldovenesc” a spus Flutur.

El a mai anunţat că în paralel cu organizarea de evenimente consacrate, Consiliul Judeţean Suceava pregăteşte noi surprize.

„La ora la care vorbim, filmăm nunta în Bucovina. O să o vedeţi pe televiziunile naţionale, după care o să o dăm pensiunilor turistice să încurajăm tinerii să facă nunţi tradiţionale. În toamnă vom lansa primul Festival al rapsozilor, pentru a pune în valoare autenticul curat, pentru a pune în valoare meşteşugarii, pentru a pune în valoare lada de zestre. Sunt chestiuni care, din fericire, Bucovina le mai are, dar nu multe provincii din această ţară le mai au. De aceea vă îndemn cu prietenie să încurajaţi, să păstraţi, să purtaţi haina populară şi să fiţi alături de folclorul românesc” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: