PS Timotei Prahoveanul la Patriarhie:

Izvorul Tămăduirii este o permanentă sărbătoare a Bisericii

„Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii este o permanentă sărbătoare a Bisericii” a spus PS Timotei Prahoveanul în Vinerea Luminată, pe Dealul Patriarhiei. „Ea izvorăşte din revărsarea permanentă a harului lui Dumnezeu prin sfintele slujbe, prin Sfintele Taine în Biserica pe care Domnul a întemeiat-o”.

„Nu putem spune că doar în ziua Izvorului Tămăduirii ne întâlnim cu nemărginita milostivire a lui Dumnezeu. Nu. Această sărbătoare este o permanentă revărsare de har.”

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor a amintit minunile pe care le-a făcut Maica Domnului la cinstitul izvor din apropierea Constantinopolului şi care au dus la sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”.

„Sărbătoarea de astăzi ne arată că Maica Domnului este izvorul nenumăratelor minuni şi binefaceri. Ea a primit acest dar de la Fiul Ei, care este Izvorul ce curge neîncetat, Izvorul Harului, Izvorul dătător de bucurie şi mângâiere, de vindecări pe care le-a arătat în timpul lucrării Sale mântuitoare şi apoi mereu în Biserica Lui.”

„Noi cerem adeseori în rugăciunile pe care le înălţăm vindecarea de neputinţele sufleteşti şi trupeşti – neştiind care sunt mai grave – ori cele trupeşti de care uneori suntem afectaţi ori cele sufleteşti atât de greu şi ele de vindecat. Dar avem nădejdea că în Biserică primim astfel de vindecări. De aceea alergăm la acest Izvor Nesecat al lui Dumnezeu revărsat în sfinţii bineplăcuţi şi mai ales în Preacurata Sa Maică” a subliniat ierarhul.

„Nu doar la Constantinopol s-au întâlnit astfel de revărsări ale binecuvântării, ale harului lui Dumnezeu transmis prin cei bineplăcuţi Lui şi mai ales prin Preacurata Sa Maică” a spus PS Timotei.

El a amintit că sunt multe locuri cunoscute cu vindecări neobişnuite prin puterea Maicii Domnului atât în Muntele Athos, în Ţara Sfântă, dar şi în „Grădina Maicii Domnului”, la noi, în România.

„Sărbătoarea de astăzi este prilejul de a ne ruga Preacuratei Născătoare de Dumnezeu să ne deschidă uşa milostivirii Ei, să ne izvorască din Fântâna Darurilor Ei negrăite ceea ce ne este de folos. Şi, mai ales, să ne dăruiască puterea de a înţelege că Învierea în care suntem chemaţi «să bem băutură nouă», nu băutură din piatră, cum au băut de demult cei din pustie, ci Băutura pe care Mântuitorul le-a dat-o ucenicilor spre viaţă veşnică, Sângele Lui – Euharistia e Apa Sfinţitoare care ne va ajuta să-L vedem pe Hristos «strălucind cu neapropiată lumină a învierii sale».”

PS Timotei a oficiat Liturghia la altarul exterior al Catedralei Patriarhale. La final, a săvârşit sfinţirea Aghesmei şi i-a bine-cuvântat pe credincioşi prin stropire cu apa sfinţită.

SORIN IONIŢE, Basilica.ro

Foto: Basilica.ro/ MIRCEA FLORESCU

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: