În ce priveşte activitatea de cercetare

USV a intrat în Topul Internaţional al Universităţilor

> Totodată, a urcat o poziţie în topul universităţilor din Europa de Est (locul 113)

Calitatea şi dinamica activităţii de cercetare din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) se bucură de o nouă certificare pe plan internaţional: ediţia 2021 a Clasamentului SCImago Institutions Rankings plasează universitatea suceveană pe locul 11 în România, la egalitate cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” Iaşi şi cu Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” Iaşi.

Potrivit unui comunicat al USV, Universitatea a urcat trei locuri, prin comparaţie cu ediţia precedentă. USV a urcat, de asemenea, cu un loc şi în clasamentul dedicat universităţilor din Europa de Est, situându-se pe locul 113 (faţă de 114, anul trecut). Un total de 414 universităţi au fost ierarhizate în acest an, topul fiind condus de instituţii de învăţământ superior din Cehia, Rusia şi Slovenia.

„O analiză a clasamentului la nivelul României reliefează faptul că Universitatea din Suceava are rezultate deosebite şi se situează pe o poziţie superioară, performanţă realizată cu un corp profesoral semnificativ mai mic, din punct de vedere numeric, în comparaţie cu universităţi mai mari din România, care se clasează pe poziţii inferioare. Acest aspect certifică atât valoarea resursei umane, cât şi înalta calitate a cercetării şi aprecierea acesteia în comunitatea academică internaţională” arată sursa citată.

Clasamentul defalcat pe domenii, la nivel naţional, plasează USV astfel:

> locul 5 în domeniul Ştiinţe biologice şi Agricultură, precum şi în domeniul Economie, Econometrie şi Finanţe;

> locul 6 în domeniul Inginerie, în domeniul Ştiinţa calculatoarelor, în domeniul Chimie şi în cel al Ştiinţei mediului;

> locul 8 în domeniul Ştiinţe sociale şi în domeniul Matematică;

> locul 11 în domeniul Ştiinţele pământului.

USV precizează că în clasamentul SCImago figurează doar universităţile şi instituţiile de învăţământ superior care îndeplinesc criteriile minimale în ceea ce priveşte numărul de lucrări ştiinţifice publicate în baza de date Scopus. Cele trei seturi de indicatori care stau la baza metodologiei de evaluare au următoarea pondere: 50% indicatorii de cercetare, 30% indicatorii de inovare şi 20% impactul social. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: