Fantezie

TITANII

Titanii sunt cea mai veche generaţie a zeilor. Lor le-au urmat zeii olimpieni. Închişi în Tartar, în cele mai adânci locuri ale pământului, după lupta cu zeii, titanii se zbat în lanţuri. Atunci sunt cutremure pe tot pământul.

Cu mai multe capete şi braţe, titanii au stăpânit pământul întunecat. După ei, zeii au adus lumii stelele, soarele şi luna.

Prometeu era titan. Dintre toţi, el a creat pe pământ seminţia oamenilor, le-a dat focul, uneltele şi răzvrătirea faţă de zei. El i-a învăţat pe oameni să-l înşele pe Zeus la sacrificii, lucru pe care Zeus nu l-a iertat. 

Crearea oamenilor prometeici făcea parte din aceeaşi istorie a luptei dintre zei şi titani, iar Prometeu a plătit pentru aceasta. A fost şi el legat în lanţuri şi a trăit cele mai cumplite suferinţe.

La sfârşitul timpurilor, din Tartar se vor ridica titanii şi vor urca Olimpul, în ultima zi a lumii. Vor urca Olimpul aruncând cu stânci în zei, vor urca Olimpul loviţi de fulgerele lui Zeus.

Oamenilor le este îngăduit să locuiască pământul cu condiţia să nu-i depăşească sau egaleze pe zei. Tot ce fac să fie pe măsura oamenilor, nu a zeilor. De fiecare dată când un om i-a depăşit pe zei, de fiecare dată când un om s-a comparat cu zeii, pedeapsa cea mai înfricoşătoare s-a abătut asupra lui. Oamenii au locul şi lanţurile lor pe pământ.

În adâncurile pământului, titanii, legaţi în lanţuri, se zbat. Va veni ultima zi a lumii, din Tartar vor urca titanii, nu vor mai fi lună, soare şi stele pe cer.

NIADI CERNICA

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI