Românii ies în stradă

Afirmaţia din titlu înseamnă nici mai mult, dar nici mai puţin că 20.000.000(?) de cetăţeni ai României ies „în stradă“, adică la proteste împotriva guvernanţilor, iar titlurile acestea mincinoase stau săptămâni întregi în anumite ziare, pe reţelele de socializare ori pe burtiera câtorva televiziuni „de informaţie“. Cât adevăr se află în spatele titlului?

Vinerea cealaltă, după anunţuri din 5 în 5 minute că „românii ies în stradă“ la ora „h“, cameramanii şi reporterii respectivelor televiziuni, şi nu numai, se agitau de mama focului să transmită imagini live ale „celui mai mare protest din timpul pandemiei“ (România TV)! Numai că, ce să vezi? În afara voievoadei Şoşoacă, aroganta urlătoare pretinsă măreţ lider naţional al protestelor antibotniţă, antivaccin, antidistanţare fizică, antiguvern, antiorice, nu s-a prezentat nimeni, dar absolut nimeni! N-am văzut pe vreunul dintre zvonacii TV Sebastian Ghiţă ori pe antenişti să-şi prezinte scuze pentru ticăloşia mediatică. Situaţia s-a repetat vinerea trecută: din cei peste 100.000 aşteptaţi  au ieşit cel mult 30!

Rateul ieşirii „în stradă“ înseamnă că ori „românii“ şi-au schimbat percepţia despre pandemie într-o proporţie covârşitoare, demonstrată de prezenţa masivă la vaccinare şi de acceptarea cum-necum a distanţării fizice, ori măreaţa Şoşoacă şi AUR şi-au epuizat „resursele“ şi nu-i mai ia lumea în seamă.

Aşadar „Poporul se ridică“, „Românii ies în stradă la Constanţa, Cluj, Timişoara…“, dar jurnalişti corecţi au informat că numărul protestatarilor a fost între 10 şi 100, iar la Bucureşti cel mult două – trei mii, nu zeci de mii, nu sute de mii, nu 20 de milioane, cum anticipau titlurile şi organizatorii. Situaţia aceasta nenorocită în care publicul este minţit în faţă nu se mai repetă nici în Myanmar, Belarus, Moldova…, dar România e în UE, are Guvern legitim, are Parlament, din păcate are şi CNA care tolerează minciunile. Minciuni ucigaşe: câţi cetăţeni cu SARS-CoV-2 au fost ucişi de minciunile Şoşoacăi, ale conspiraţioniştilor, refuzând oxigenul, medicaţia şi spitalizarea, precum Catanga, Ploieşteanu, Gabi Luncă…? Nu mai există niciun procuror curajos în România?

Alt titlu, aceeaşi generalizare ticăloasă; „Proteste în toată ţara duminică seara!“ şi au fost doar în câteva oraşe Bucureşti, Sibiu, Galaţi, Brăila, Craiova, Drobeta Turnu Severin… unde grupuri răzleţe au mărşăluit pe la porţile spitalelor împotriva medicilor „asasini şi hoţi“ care „ucid oameni“, ţinta fiind Raed Arafat: „să se ducă în ţara lui, unde este condamnat” – minciuna fiind repetată chiar după ce au apărut dezminţiri oficiale.

Generalizările manipulatoare vor să demonstreze că Parlamentul actual şi Guvernul „nu mai reprezintă pe nimeni“ (Ciolacu) şi, de aceea, bătălia politică s-a mutat în stradă. Iar în stradă dai de oamenii şi sindicatele PSD manipulate prin aceiaşi reprezentanţi din ’90 încoace, acum asociaţi cu AUR, partid care se înfrăţeşte cu găştile de cartier, cu lumpenul fostelor cartiere muncitoreşti ori din zonele mărginaşe, momind tineretul rămas în afara şcolii şi a activităţii lucrative. Se încearcă apropierea de violenţele Vestelor galbene franceze şi ale altor extremişti radicali occidentali cu speranţa că se va ivi de undeva, cumva, „lebăda neagră“ ca să pice guvernul Cîţu (şi eventual Parlamentul), readucându-i la putere victorioşi pe urmaşii lui Dragnea în frunte cu triumvirii Ciolacu-Şoşoacă-Simion. Nu de asta ei înşişi aseamănă protestele ucigaşe de acum cu Revoluţia din 1989 care ne-a scăpat de dictatură cu preţul a peste 1.000 de eroi? Acceptă dl Ion Iliescu şi Institutul său asemenea blasfemie? Se pare că da.

Pandemia? Un fleac! Peste o mie de morţi săptămânal şi lipsa locurilor la ATI, alt fleac! Nicicând nu au mai fost atâta cinism şi ticăloşie în politica românească. Importantă pentru protestatarii PSD şi AUR nu e salvarea cetăţenilor, nici ieşirea din carantină a aglomerărilor urbane bucşite de Covid, ci din contra, arderea botniţelor, scoaterea la aer curat a bolnavilor din spitale şi case, varianta sigură a uciderii cu bună ştiinţă a acestora. Atenţie: politica peste cadavre se plăteşte!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: