În urma proiectului de reabilitare termică

Licitaţie pentru certificarea eficienţei energetice a clădirii Primăriei Suceava

>„Este un lucru absolut normal să avem acest certificat care să confere certitudinea că s-au făcut lucrări bune, de calitate” arată primarul Ion Lungu, subliniind că soluţiile moderne folosite s-au concretizat în scăderea consumurilor de energie

Primăria Municipiului Suceava a demarat procedura pentru obţinerea certificatului de eficienţă energetică a clădirii din Areni în care funcţionează direcţiile şi serviciile administraţiei publice locale. Primarul Ion Lungu spune că în zilele următoare  va fi lansată licitaţia pentru întocmirea documentaţiei care să ateste calitatea lucrărilor.

„Suntem în faza de finalizare a proiectului de reabilitare termică a sediului Primăriei. Este un lucru bun, estetic, însă acest proiect de reabilitare are şi rolul de a reduce cheltuielile cu utilităţile, cu încălzirea, cu iluminatul şi cu ventilaţia” a precizat edilul-şef. Potrivit lui, firma care va ieşi învingătoare din competiţie va avea la dispoziţie două luni în care să întocmească toate documentele necesare obţinerii certificatului de eficienţă energetică. „Este un lucru absolut normal să avem acest certificat care să confere certitudinea că s-au făcut lucrări bune, de calitate. În urma acestora au scăzut consumurile energetice ale Primăriei, prin soluţii moderne de încălzire cu apă recirculată din sol şi cu panouri cu celule foto-voltaice” a explicat şeful executivului sucevean. Ordinul de începere a lucrărilor de creştere a eficienţei energetice a sediului Primăriei Suceava a fost dat în luna aprilie 2019, contractul de execuţie fiind semnat cu Loial Impex, câştigătoarea licitaţiei. Reactualizat la 6,69 milioane de lei fără TVA, proiectul are o  durată de realizare de 24 de luni, printre principalele intervenţii numărându-se îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii; reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor de preparare şi transport agent termic; utilizarea resurselor regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie termică  de încălzire şi preparare a apei calde de consum; montarea unei pompe de căldură; demontarea caloriferelor şi înlocuirea cu ventilo-convectoare; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mare de viaţă; înlocuirea lifturilor şi a circuitelor electrice. „Rămâne ca anul viitor să mai facem lucrări care nu au fost eligibile prin acest proiect. Mă refer, în mod special, la amenajarea corespunzătoare a sălii de şedinţe a Consiliului Local” a mai spus Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: