Să vorbim despre locurile de muncă

 Locurile de muncă sunt în egală măsură o componentă importantă pe care Pro România vrea să o arate acum, să vorbim despre ea.

Este fundamental să înţelegem că ţinem la fiecare loc de muncă. O ţară cu şomeri, o ţară în care nu au viitorul asigurat este o ţară compromisă. O ţară fără educaţie, fără sănătate şi fără locuri de muncă este o catastrofă! Iar atunci Pro România vine şi spune că, pentru a putea păstra locuri de muncă, sunt foarte importante sectoarele prioritare din economia românească, referindu-se la HoReCa, zona de alimentaţie publică, zona de produse alimentare şi agroalimentare, care au fost rău lovite în pandemia Covid.

Pentru aceste sectoare, Pro România propune TVA de 5%, redus de la 9%, un preţ mai mic la raft pentru cei care cumpără şi lapte şi carne şi pâine, un preţ mai mic la produse din zona hotelieră, din zona de restaurante. În acest fel putem salva locuri de muncă, putem asigura preţuri mai mici pentru cei care trăiesc în România.

În egală măsură venim cu un concept nou, un concept pe care Pro România l-a lansat de curând în congresul său şi se cheamă „venitul minim garantat de criză”. Ce înseamnă asta? Înseamnă că în perioada pandemiei, în perioada aceasta nenorocită, când veniturile sunt mici, când lumea o duce foarte greu, când coşul zilnic este din ce în ce mai scump, când factura de energie creşte foarte mult, spunem că în perioada aceasta vom asigura lunar, pentru toţi românii aflaţi în dificultate, suma de 2000 lei ca venit minim de criză pentru o persoană singură, dacă nu e căsătorită, dacă nu face parte dintr-o familie mai largă. Şi 1500 lei pentru o persoană care este parte dintr-o familie, dar nu mai mult de 4500 lei pe familie.

Şi spunem că acest venit minim garantat de criză, de 2000 lei, respectiv 1500 lei, înseamnă că un român care câştigă mai puţin, din salarii, din dividende, din orice altă sursă, decât 2000 lei dacă e singur în familie, va putea să aibă şi va avea categoric, obligatoriu din partea statului, diferenţa asigurată până la 2000 lei. Astfel încât să îşi poată cumpăra şi alimente, să îşi plătească şi facturile, să treacă peste greutăţi.

Banii îi dăm şi cash. Banii îi dăm şi sub formă de vouchere, sub formă de tichete, care pot fi folosite pentru cumpărături esenţiale în pandemie, să putem să îi ajutăm să îşi poată cumpăra măşti cu ajutorul tichetelor, dar şi produse de sănătate.

Vrem să vă spunem că este un proiect la care ţinem foarte mult şi pe care Pro România vrea să îl garanteze!

Tipărit de CRAI NOU SA la comanda Partidului Pro România Filiala Suceava. CUI MFC 11200008. Tiraj 2200 buc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI