Acţiune la nivel naţional pentru protejarea pădurilor

Săptămâna trecută, poliţişti din toată ţara au efectuat peste 600 de controale şi au confiscat peste 1.100 mc de lemn, în cadrul unor acţiuni pentru protejarea fondului forestier, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Astfel, potrivit sursei citate, în perioada 13 – 19 noiembrie a.c., poliţiştii au desfăşurat 627 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos. Au fost vizate 244 de obiective – exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic au fost înregistrate 150 de dosare penale, în care sunt cercetate 65 de persoane, şi au fost aplicate 171 de amenzi, în valoare de 287.700 de lei. Ca măsuri complementare au fost confiscaţi 1.110,54 mc de lemn, în valoare de 449.935 de lei.

În aceeaşi săptămână, poliţiştii au intervenit la 10 apeluri prin 112 privind transporturi de material lemnos, dintre care două au fost confirmate ca fiind ilegale, a precizat IGPR. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: