Ziua Europeană a Sportului Şcolar sărbătorită şi la Suceava

Vineri, 25 septembrie 2020, se va sărbători la nivel european Ziua Europeană a Sportului Şcolar. Aceste eveniment este destinat unităţilor de învăţământ, indiferent de nivelul acestora, care promovează activitatea fizică pentru educarea copiilor şi tinerilor.

Comisia Europeană împreună cu Federaţia Maghiară a Sportului Şcolar şi ISCA Danemarca au decis, în urmă cu 4 ani, ca ultima zi de vineri a lunii septembrie să fie dedicată sărbătoririi mişcării fizice în unităţile de învăţământ din toată Europa.

La nivel naţional, evenimentul este promovat şi organizat de Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Suceava, în colaborare cu colegi din asociaţiile similare din întreaga ţară. Până în acest moment, sunt înscrise la nivel naţional 402 grădiniţe, şcoli gimnaziale şi licee. În judeţul Suceava s-au înscris în acest proiect peste 50 de unităţi de învăţământ care vor celebra această zi prin crosuri, jocuri de mişcare, flash-mob-uri, jocuri sportive adaptate sau drumeţii. Şcolile provin atât din mediul rural, cât şi din cel urban, acţiunile fiind, în general, coordonate de profesorii de educaţie fizică şi sport.

Ţinând cont de deciziile oficiale ale guvernului şi ale autorităţilor locale din fiecare judeţ în ceea ce priveşte regulile de respectat privind pandemia, dar şi alegerile locale din 27 septembrie, unităţile şcolare au decis să desfăşoare aceste activităţi în perioada 23-25 septembrie 2020, în condiţii de maximă siguranţă pentru elevi şi cadre didactice.

Evenimentul face parte din Săptămâna Europeană a Sportului, 23-30 septembrie, celebrată de Comisia Europeană sub sloganul #BEACTIVE.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: