Valentin Popa a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor

> Acest vot reprezintă o recunoaştere la nivel naţional a rezultatelor deosebite înregistrate de Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava în ultimii ani

 Plenul Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) şi-a ales o nouă conducere (preşedinte, secretar şi vicepreşedinţi), rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava fiind ales vicepreşedinte al Consiliului, a informat USV.

Noua conducerea a fost aleasă vineri, 18 septembrie, prin vot secret, la Universitatea „Transilvania” din Braşov.

Cei 69 de rectori participanţi l-au reales pe prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, în funcţia de preşedinte al CNR.

Potrivit USV, la finalul votului, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, a fost ales vicepreşedinte al Consiliului. Sursa citată a menţionat că rectorul USV a mai ocupat această funcţie şi în trecut, dar a demisionat în momentul în care a fost numit ministru al Educaţiei.

Universitatea suceveană consideră că „acest vot reprezintă o recunoaştere la nivel naţional a rezultatelor deosebite înregistrate de Universitatea «Ştefan cel Mare» din Suceava în ultimii ani. În prezent, USV este unul dintre cei mai importanţi actori în regiunea de nord-est, implicându-se activ în viaţa comunităţii din care face parte. Pe lângă activitatea intensă din sfera educaţiei, a cercetării şi a culturii, reamintim implicarea necondiţionată a universităţii noastre în lupta pe care întreaga comunitatea locală a o duce împotriva Covid-19, prin identificarea şi implementarea de soluţii care au oferit sprijin celor implicaţi, direct sau indirect, în depăşirea cu bine a acestei perioade de criză majoră.

Totodată, USV este o instituţie recunoscută pentru de capacitatea de a se adapta la cerinţele noii pieţe a muncii şi pentru dezvoltarea dinamică, care s-au materializat prin: diversificarea consistentă şi într-un timp scurt a ofertei educaţionale, introducând 12 programe de studiu noi, anunţate la începutul lunii martie 2020, investiţiile majore în dotarea unor laboratoare performante şi de ultimă generaţie pentru domenii diferite, de la medicină dentară la sisteme pentru autovehicule, sau iniţiativa de a oferi laptopuri şi tablete tuturor studenţilor care s-au înmatriculat în admiterea care tocmai s-a încheiat.

Suntem convinşi că, prin calitatea de membru al CNR şi graţie funcţiei de vicepreşedinte al acestui for reprezentativ, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa va face cunoscute ideile, propunerile şi soluţiile pe care comunitatea academică suceveană le poate oferi sistemului universitar românesc” se arată în comunicatul USV. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: