Grupurile civice din Rădăuţi şi Frătăuţii Noi doresc ridicarea standardului la care se discută problemele comunităţilor

Asociaţia Rădăuţiul Civic a cerut tuturor candidaţilor asumarea unor standarde minimale pentru viitorul oraşului.

Potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei, aceasta a trimis marţi un document către toţi candidaţii la funcţia de primar al municipiului Rădăuţi. Acesta conţine „45 puncte minimale pentru confortul alegătorului şi importante pentru un viitor primar. Subiecte ce ating problemele de mediu, educaţie, probleme sociale, transparenţa cheltuirii banilor publici, protecţia patrimoniului şi disciplina în construcţii”.

Cei 11 candidaţi au primit răgaz până pe 24 septembrie să ofere un răspuns, urmând ca toate răspunsurile să fie făcute publice pe pagina de Facebook a asociaţiei şi pe Radautiul-civic.ro

În acelaşi timp, Grupul de iniţiativă „Frătăuţiul Civic” a realizat „o listă cu probleme stringente ce merită toata atenţia conducătorilor ce îşi doresc un loc confortabil în fotoliul de primar. Răspunsurile sunt aşteptate cu mare interes de alegatori şi nu numai”. Acestea pot fi urmărite pe pagina de Facebook „Frătăuţiul Civic”.

„Am iniţiat aceste demersuri pentru că ne-am săturat de promisiuni frumoase, făcute fără prea multă fundamentare, fără un plan concret în spate şi ne dorim să ridicăm nivelul şi standardul la care se discută despre problemele comunităţilor noastre” a menţionat Asociaţia Rădăuţiul Civic. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI