CNCAN susţine că Spitalul Judeţean nu a început procedurile de acreditare a Laboratorului de medicină nucleară

>…Şi că nu a fost transmisă nicio solicitare în acest sens

 Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN) a transmis, miercuri, redacţiei News Bucovina, un document privind acreditarea Laboratorului de medicină nucleară al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, arătând că unitatea spitalicească suceveană nu a depus încă nicio solicitare în acest sens.

„CNCAN a eliberat pentru SJU Suceava autorizaţia de amplasare – construcţie (GE 297/2020) în data de 12 februarie 2020. Această autorizaţie îi dă dreptul spitalului să facă lucrările de construcţie necesare pentru amenajarea departamentului de medicină nucleară, să monteze cele două instalaţii de medicină nucleară şi să facă testele după montare” se arată în document.

Totodată, se subliniază că spitalul avea obligaţia să notifice la CNCAN livrarea instalaţiilor de medicină nucleară în termen de 48 de ore de la primire.

„Pentru a obţine autorizaţia de utilizare, spitalul trebuia să trimită o cerere la CNCAN şi documentaţia tehnică prevăzută de normele CNCAN. Până astăzi, 22 septembrie, ora 9.57, nu există în aplicaţia informatică o astfel de cerere” se arată în documentul transmis de CNCAN.

CNCAN face referire la declaraţiile recente ale managerului SJU Suceava, Alexandru Calancea, care a arătat că Laboratorul de medicină nucleară este la cheie, că procedurile de acreditare au fost demarate şi că se aşteaptă finalizarea acreditării din partea CNCAN.

„Procedurile pentru obţinerea autorizaţiei de utilizare a instalaţiilor de medicină nucleară nu au fost demarate de SJU Suceava, CNCAN neprimind nicio solicitare în acest sens” se arată în precizarea CNCAN. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: