Focarul de Covid-19 la Spitalul de Psihiatrie Siret s-a extins

> Până vineri, au fost depistate încă trei cazuri de infecţie în rândul pacienţilor > CJSU Suceava a dispus măsuri la nivelul întregului oraş

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, vineri, că focarul de Covid-19 la Spitalul de Psihiatrie Siret a crescut.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Gabriela Băncilă, au mai fost confirmate trei cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, toate în rândul pacienţilor. Sursa citată a menţionat că, iniţial, în cazul celor trei pacienţi rezultatele au fost neconcludente, dar că la retestare s-a confirmat infecţia cu SARS-CoV-2.

Astfel, vineri erau confirmate 37 de cazuri în rândul pacienţilor şi 4 cazuri în rândul personalului unităţii.

În oraşul Siret incidenţa infecţiei cu SARS-CoV-2 a ajuns vineri la 7,69 la mia de locuitori, iar în acest context Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava a dispus o serie de măsuri în cadrul şedinţei extraordinare din 17 septembrie.

S-a decis ca la nivelul oraşului Siret să fie suspendate toate activităţile cu publicul a operatorilor economici de tip HoReCa ce desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, respectiv a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor, în interiorul clădirilor, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

De asemenea, s-a hotărât ca toate manifestările şi activităţile cu public desfăşurate în aer liber, permise în contextul Covid-19, se vor organiza şi desfăşura cu obligativitatea purtării măştii de protecţie şi respectarea strictă a distanţării fizice.

Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” şi Şcoala Gimnazială „Petru Muşat” vor funcţiona conform scenariului roşu.

Prefectura Suceava a precizat că măsurile vor fi aplicate până la diminuarea incidenţei cazurilor pozitive la nivelul oraşului Siret sub pragul de 1.5 la mia de locuitori. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: