Abandonat de Guvern şi continuat cu bani de la Primărie

Centrul de informare şi corpul de laboratoare de la CN „Petru Rareş” obţine finanţare europeană nerambursabilă

>„Clădirea din curtea liceului este conturată, iar acum vine şi această parte de fonduri europene, astfel încât aceasta să poată fi finalizată” a declarat primarul Ion Lungu, precizând că, printr-un alt proiect, vor intra în reabilitare internatul şi cantina colegiului

Colegiul Naţional „Petru Rareş” din municipiul Suceava obţine finanţare europeană pentru continuarea lucrărilor susţinute, pentru început, cu bani din bugetul local.

Potrivit primarului Ion Lungu, proiectul de extindere a unui corp de clădiri şi de amenajare de laboratoare şi săli de clasă a fost declarat eligibil în cadrul Axei 10 a Programului Operaţional Regional 2014-2020. „Este o veste bună pentru acest colegiu, unde facem o extindere pentru laboratoare şi săli de clasă. Am început-o pe banii Primăriei şi, la fel de important, jumătate din proiect urmează să se deruleze cu fonduri europene, pe Axa 10. A fost admis proiectul, este eligibil şi vom semna contractul de finanţare. Deci Colegiul Naţional «Petru Rareş» va avea posibilitatea să-şi finalizeze clădirea pentru laboratoare şi săli de clasă” a precizat ocupantul fotoliului administrativ din Areni, accentuând că o altă veste bună este şi aceea că fost depus proiectul pentru reabilitarea internatului şi a cantinei de pe lângă colegiu. În luna mai 2014, autorităţile municipale sucevene retrăgeau, de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, documentaţia depusă în vederea finanţării cu fonduri europene a investiţiei în Centrul de informare-documentare şi corpul de laboratoare de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, motivul fiind lipsa unor acte obligatorii pe care trebuia să le conţină dosarul.

Investiţia a avut şi ghinionul unui constructor care a intrat în insolvenţă

„Am fost nevoiţi să retragem documentaţia, pentru că nu este completă din punct de vedere tehnic şi nici nu mai este timp să o completăm, pentru că trebuie obţinute şi nişte avize de la Inspecţia de Stat în Construcţii. Aceste aspecte au fost gestionate de unitatea şcolară la nivelul anului 2007. Nu este vina municipalităţii, deoarece noi lucrăm cu materialul clientului” declara, în 2014, Ion Lungu. La cea dată, la obiectivul abandonat de Guvern, execuţia era la stadiul fizic de 19,06%, cu plăţi de 18,66% din total. În 2017, Primăria Suceava aloca din bugetul local, 1,5 milioane de lei, conducerea Colegiului organizând licitaţia pentru demararea cu fonduri locale a lucrărilor. „Execuţia este începută de 2 ani de zile, însă a fost un ghinion. A venit o firmă de la Botoşani care a câştigat licitaţia, s-a reziliat contractul, a intrat în insolvenţă şi nu a putut să mai continue. S-a reluat licitaţia, a câştigat o altă firmă, iar acum lucrările merg destul de bine. Mai sunt şi asemenea ghinioane, dar clădirea din curtea liceului este conturată, iar acum vine şi această parte de fonduri europene, astfel încât să poată fi finalizată” a declarat, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: