Primăria Suceava are parcul Şipote

>Preluarea în domeniul public se face printr-o hotărâre dată ieri de Guvernul PNL, cu o zi înainte primarul Ion Lungu anunţând că avea deja promisiunea fermă a premierului Ludovic Orban

>Pentru reabilitarea parcului, un proiect, a cărui valoare se ridică la 3,57 de milioane de euro, va fi depus de autorităţile sucevene în cadrul Programului de recuperare economică a României

 Guvernul României a aprobat, în şedinţa de ieri, hotărârea privind transmiterea, cu titlu gratuit, a 143,925 ha fond forestier din grupa I funcţională – vegetaţie forestieră cu funcţii speciale de protecţie, subgrupa I.4.a – păduri special amenajate în scop recreativ – păduri-parc, din domeniul public al statului şi din Administrarea Regiei Autonome a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al municipiului Suceava. Cu o zi înainte, Ion Lungu, primarul Sucevei, anunţa că avea promisiunea fermă a premierului Ludovic Orban că proiectul de hotărâre privind transferul se va afla pe ordinea de zi a şedinţei ordinare săptămânale a Guvernului.

„Domnul prim-ministru ne-a spus că pot să o spun public că săptămâna aceasta ne dă parcul şi sper să fie aşa. Noi am terminat ultimul document, respectiv studiul de fundamentare de la ICAS, deci am depus ultima piesă la dosar. Astăzi, dosarul Primăriei Municipiului Suceava, în ceea ce priveşte transferul pădurii-parc, este complet. Domnul prim-ministru a spus că săptămâna aceasta intră în şedinţa de guvern şi că va da parcul către Primăria Municipiului Suceava. Sper ca, în această săptămână, să fie dată hotărârea de guvern” declara miercuri, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul Sucevei.

Parcul Şipote va fi transformat în zonă de agrement

Potrivit actului guvernamental amintit, predarea-preluarea suprafeţei de 143,925 ha de fond forestier se va face pe bază de bază de protocol încheiat între Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva şi municipiul Suceava, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii. Pe de altă parte, hotărârea de guvern prevede că „este interzisă trecerea terenurilor din proprietatea publică în proprietatea privată a municipiului Suceava, prin hotărâre de consiliu local”. Conform primarului Ion Lungu, reabilitarea parcului Şipote este compatibilă cu Programul de recuperare economică a României, în cadrul acestuia urmând a fi depus un proiect a cărui valoare se ridică la 3,57 de milioane de euro.

În exerciţiul financiar 2007-2013, autorităţile administraţiei publice locale din reşedinţa de judeţ au întocmit şi promovat un proiect cu acest obiectiv, însă, ca urmare a faptului că Primăria nu avea calitatea de administrator, cererea de finanţare a fost trecută „în rezervă”. Reamintim că transferarea pădurii-parc Şipote de la Ocolul Silvic Pătrăuţi, respectiv de la Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, în domeniul public al municipiului Suceava a fost consacrată prin Legea nr. 220 din 2018, aprobată de Parlament, după ce a fost iniţiată şi susţinută de toţi parlamentarii judeţeni suceveni, indiferent de culoarea politică.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: