DSP Suceava:

Numărul mai mare de cazuri de Covid-19 în judeţ provine de la familii carantinate sau al unor persoane asimptomatice care şi-au făcut testări de rutină

Numărul mai mare de cazuri de Covid-19 depistate în judeţ provine din familii carantinate la domiciliul unor persoane deja confirmate pozitiv, potrivit DSP Suceava.

În cadrul şedinţei de ieri a CJSU Suceava, directorul executiv al DSP Suceava, dr. Dinu Sădean, a precizat că evoluţia în dinamică a numărului de rezultate pozitive la testarea SARS-CoV-2 în judeţ în anterioarele 24 de ore se poate justifica prin numărul semnificativ de rezultate pozitive înregistrate la familiile carantinate la domiciliul unor persoane care au fost deja confirmate pozitiv.

Potrivit lui, o altă cauză o reprezintă unele persoane care au dorit să plece la muncă în afara ţării şi au efectuat testări de rutină, neavând simptome, unele fiind depistate pozitiv la Covid-19.

De asemenea, din loturile de sportivi care s-au testat în vederea înscrierii în competiţii, unii, deşi asimptomatici, au fost depistaţi ca fiind infectaţi cu Covid-19. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: