CJSU Suceava:

547 de unităţi şcolare din judeţ vor adopta scenariul „verde”

> 197 vor adopta scenariul „galben”, iar trei unităţi, scenariul „roşu”

Şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) de ieri a avut ca principal subiect prezentarea şi aprobarea scenariului de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ din judeţul Suceava, pentru începutul anului şcolar 2020/ 2021.

Conform informării prezentate de inspectorul şcolar general prof. Grigore Bocanci, din cele 729 de unităţi de învăţământ din sistemul public – cu personalitate juridică sau structuri arondate, 547 (113 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 434 structuri arondate) vor adopta scenariul 1 (verde); 179 (95 unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi 84 structuri arondate) vor funcţiona în scenariul 2 (galben); 3 (două unităţi de învăţământ cu personalitate juridică şi o structură arondată), scenariul 3 (roşu). Din cele 16 unităţi de învăţământ particulare, 7 vor activa în scenariul 1 (verde) şi 9 în scenariul 2 (galben).

În ceea ce priveşte cazurile confirmate pozitiv până ieri în rândul personalului didactic şi nedidactic din cadrul unor unităţi de învăţământ din judeţ, reprezentanţii DSP Suceava şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean au precizat că au analizat temeinic scenariile de organizare şi desfăşurare a cursurilor propuse de unităţile de învăţământ în cauză, considerând că acestea sunt viabile şi realiste. Au fost luate toate măsurile necesare pentru ca procesul educativ să poată fi început în condiţii de maximă siguranţă pentru beneficiarii primari ai dreptului la învăţătură şi întreg personalul din cadrul unităţilor de învăţământ, arată Prefectura Suceava.

Prefectul a solicitat reprezentanţilor celor două instituţii să comunice public modul în care au fost gestionate cazurile evidenţiate, concluziile evaluărilor efectuate şi demersurile întreprinse, pentru a da asigurări părinţilor şi tuturor celor implicaţi în actul didactic că au fost respectate cu stricteţe normele de protecţie sanitară pentru prevenirea şi diminuarea răspândirii potenţiale a infecţiei SARS-CoV-2.

Conform Hotărârii CJSU adoptate în şedinţa de ieri, Direcţia de Sănătate Publică va informa zilnic Inspectoratul Şcolar Judeţean, respectiv Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi.

De asemenea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava va transmite unităţilor şcolare din judeţ statisticile referitoare la situaţia epidemiologică la nivelul fiecărei localităţi, pentru stabilirea scenariului de funcţionare.

Scenariile de funcţionare se vor actualiza săptămânal sau ori de câte ori este nevoie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: